Kerala PSC GK Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. Who got Kendra Sahithya Academy Award 2007 in English literature?

Answer: Malathi Rao

162. He ran .................. the road.

Answer: across

163. भारत का कौनसा एकमात्र राज्य जहाँ जीएसटी लागू नहीं है?

Answer: जम्मू कश्मीर

164. The​ ​new​ ​addition​ ​to​ ​the​ ​temple​ ​architecture​ ​introduced​ ​by​ ​the Vijayanagar​ rulers​ ​was

Answer: Kalyanamandapa

165. Computers that are portable and convenient for users who travel are known as–

Answer: Lap tops

166. John makes a profit of 12% by selling the article of Rs. 448. Calculate the cost price

Answer: 400

167. The traditional art form of Palakkad is …….

Answer: Kaniyarkali

168. അന്താരാഷ്ട്ര ക്രിക്കറ്റിലെ ഏറ്റവും പ്രായം കുറഞ്ഞ ക്യാപ്റ്റൻ

Answer: റാഷിദ്‌ ഖാൻ

169. Dacoity is an offence committed by a minimum of:

Answer: 5 persons

170. The first temple consecrated by Sree Narayana Guru in

Answer: Aruvippuram (1888)

171. First Indian to win the title Miss Universe ?

Answer: Susmitha Sen

172. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയിൽ തതവാദ്യങ്ങൾ അല്ലാത്തെത്

Answer: തകിൽ

173. -----Gigabytes=1 Terabyte

Answer: .1024

174. Beresheet spacecraft, which is in news recently, is from which country?

Answer: Israel

175. Which of the following is the Topmost Bar of any Window?

Answer: Title bar

176. Formatting of letters in a regular line with even space between them is called

Answer: Alignment

177. സംസ്കൃത കേരള ഭാഷകളുടെ വിവാഹം നടത്തി കൊടുത്തയാൾ എന്ന് എ.ആർ വിശേഷിപ്പിക്കുന്നത്

Answer: എഴുത്തച്ഛൻ

178. ഡൈനാമിറ്റ് കണ്ടുപിടിച്ചത്

Answer: ആൽഫ്രഡ് നോബൽ

179. മുഹമ്മദ് ബിൻ തുഗ്ലക് തലസ്ഥാനത്തിന് നൽകിയ പേര്

Answer: ദൗലത്താബാദ്

180. 'ജനജിതൻ' നൃത്തരൂപം ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്?

Answer: ബീഹാർ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.