Kerala PSC GK Questions and Answers 18

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 18 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
341. അനുച്ഛേദം 243K ?

Answer: സംസ്ഥാന തിരഞ്ഞെടുപ്പ് കമ്മീഷൻ

342. Which is the Highest Plateau

Answer: Pamir (Tibet)

343. "Sopana Sangeetham" was known as

Answer: Kerala Sangeetham

344. A beautiful girl is always _____________ of other girl‟s beauty.

Answer: envious

345. സ്വാമി വിവേകാനന്ദൻ, അയ്യങ്കാളി, ഡോ. പൽപ്പു എന്നിവർ ജനിച്ചത് ഒരേവർഷമാണ്. ഏത്?

Answer: :1863

346. അരയവംശ പരിപാലനയോഗം രൂപ വത്കരിച്ചതാര്?

Answer: ഡോ. വേലുക്കുട്ടി അരയൻ.

347. ഭൂമിയുടെ ഏറ്റവും താഴ്ന്ന കരഭാഗം?

Answer: ചാവുകടലിന്റെ തീരം

348. The oftence mentioned under sec.366-A of the Indian penal code is:

Answer: Procuration of minor girl

349. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idion:“To show the white feather”

Answer: To show signs of cowardice

350. Complete the sentence meaningfully:Seeing that the child was ill, the :

Answer: mother sent for the doctor

351. The country is set to get its first high-speed rail training centre in

Answer: Gujarat

352. The sum of two numbers is 44 and they are in the ratio 5:6. Find the numbers:

Answer: A=(20,24)

353. Which one of the following is an example of unethical behavior of cyber world?

Answer: Pirating Music and Videos

354. What was the protest of the people against the Travancore Government’s policy of inviting Tamil Brahmins to occupy important government posts known as?

Answer: Malayali Memorial

355. Five years ago I was thrice as old as my son and ten years later I shall be twise as old as my son. How old are we now?

Answer: 50& 20

356. Which is the headquarters of the International Monetary fund?

Answer: Washington DC

357. Founder of Shudhi Movement is?

Answer: Swami Dayananda Saraswathi

358. The only township in Kerala

Answer: Guruvayur

359. ________is a hardware or peripheral device used to send data to a computer.

Answer: Input device

360. വൈറ്റമിന്‍ ബി 12 ല്‍ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ലോഹം ?

Answer: കൊബാള്‍ട്ട്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.