Kerala PSC GK Questions and Answers 17

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 17 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
321. ചുവന്ന ഗ്രഹം എന്ന് വിളിക്കുന്നത് ആരെയാണ് ?

Answer: ചൊവ്വ

322. കേരളത്തിലെ മയില്‍ സംരക്ഷണ കേന്ദ്രം ?

Answer: ചൂലന്നൂര്‍

323. പാര്‍ലമെന്‍റില്‍ അംഗമല്ലാതെ പ്രധാന മന്ത്രി പദത്തില്‍ എത്തിയ ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ വ്യക്തി ആര് ?

Answer: ചരണ്‍ സിംഗ്

324. ചന്ദ്രനെക്കുറിച്ചു പഠിക്കുന്ന ശാസ്ത്രശാഖ

Answer: സെലനോളജി

325. The​ ​opening​ ​ceremony​ ​of​ ​the​ ​ICC​ ​Cricket​ ​World​ ​Cup​ ​2015​ ​was​ ​held on​ ​12​ February​ ​2015​ ​in​ ​which​ ​cities​ ​of​ ​New​ ​Zealand​ ​and​ ​Australia?

Answer: Christchurch and Melbourne

326. Data diddling involves :

Answer: Changing data prior or during input to the computer

327. Which movement marked Gandhiji’s entry into national politics?

Answer: Champaran Movement.

328. CD-ROM stands for–

Answer: compact disk read-only memory

329. The venue of 2016 Olympics:

Answer: Brazil

330. The temple in india which has the highest seasonal income.?

Answer: Sabarimala

331. UGC act was passed by Indian Parliament on

Answer: 1956

332. The World Sports Journalist Day (WSJD) is observed on which date?

Answer: July 2

333. ഒരു + അടി = ഒരടി ഇവിടത്തെ സന്ധിയേത്?

Answer: ലോപം

334. National Highway which passes through Palakkad gap

Answer: NH 544

335. The accounting system in all Co-operative institution is under--------

Answer: Neither single entry nor double entry but a self designed mixture of both

336. The first elected President of India

Answer: Dr. Rajendra Prasad

337. First President of Kochi Pulaya Maha Jana Sabha

Answer: Pandit Karuppan

338. ഏതൊക്കെ വാതകങ്ങളുടെ മിശ്രിതമാണ് അമോണിയ ?

Answer: നൈട്രജന്‍ ആന്‍റ് ഹൈഡ്രജന്‍

339. മാതംഗലീല എന്ന പുസ്തകത്തിൽ പ്രതിപാദിക്കുന്നത്

Answer: ആന ശാസ്ത്രം

340. Who invented a method of reading for the blind?

Answer: Braille

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.