Kerala PSC GK Questions and Answers 20

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. അലക്കു കാരത്തിന്‍റെ രാസനാമം ?

Answer: സോഡിയം കാര്‍ബണേറ്റ്

382. ഇന്ത്യന്‍ രൂപയുടെ പുതിയ ചിഹ്നം രൂപകല്‍പ്പന ചെയ്തതാര് ?

Answer: ഡി.ഉദയകുമാര്‍

383. നവജാത ശിശുക്കളുടെ അസ്ഥികളുടെ എണ്ണം?

Answer: 300

384. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ഫിലിം സ്റ്റുഡിയോ?

Answer: ഉദയ

385. Indian​ ​born​ ​Vijay​ ​Sheshadri​ ​won​ ​the​ ​prestigious​ ​2014​ ​Pulitzer​ ​Prize in​ ​which​ ​of​ the​ ​following​ ​categories?

Answer: .Poetry

386. -How many National Parties in India ?

Answer: 7

387. In a ring topology, the computer in possession of the ………………….. can transmit data.

Answer: token

388. How can the user determine what programs are available on a computer?

Answer: Checking the existing files saved on the disk

389. During which agitation Gandhiji gave the slogan’ Do or die’?

Answer: Quit India movement

390. What is the active form of : The criminal was arrested by the police:

Answer: The police arrested the criminal

391. Article related with the appointment of State Election Commission

Answer: Article 243K

392. 'Service' is the official publication of:

Answer: NSS

393. Which state government has launched Facebook’s ‘She Means Business’ programme to train women entrepreneurs?

Answer: Odisha

394. The slogan American Model Arabikadalil is related to

Answer: Punnapra_Vayalar Struggle

395. അനുച്ഛേദം 22 അനുസരിച്ച് ഒരാളെ അറസ്റ്റു ചെയ്താൽ മജിസ്‌ട്രേറ്റിന്റെ മുന്നിൽ ഹാജരാക്കേണ്ട സമയദൈർഘ്യം ?

Answer: 24 മണിക്കൂർ

396. ഗുൽഷാനാബാദിന്‍റെ പുതിയപേര്?

Answer: നാസിക്ക്

397. -------- appoint the auditor to audit a Co-operative societies

Answer: General body

398. കേരള നിയമസഭയിൽ അംഗമായ ആദ്യത്തെ ഐഎഎസ് ഓഫീസർ?

Answer: അൽഫോൺസ് കണ്ണന്താനം

399. സങ്കീർത്തന ഏത് സംസ്ഥാനത്തെ നൃത്തരൂപമാണ്?

Answer: മണിപ്പൂർ

400. താജ്മഹല്‍ ഏത് നദിയുടെ തീരത്താണ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്?

Answer: യമുന

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.