Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers

This page contains Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. സുപ്രീം കോടതി നിലവിൽ വന്നതെന്ന്

Answer: 1950 ജനുവരി 28

2. കീഴ്കോടതിയുടെ അധികാരം പരിധി ലംഘിക്കുമ്പോൾ ഉപയോഗിക്കുന്ന റീട്ട്

Answer: പ്രോഹിബിഷൻ

3. President Rule can be imposed in a State of India under which Article of Constitution of India

Answer: Article 356

4. ഇന്ത്യാ ഗവണ്‍മെന്‍റിന് ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ വരുമാനം ലഭിക്കുന്ന നികുതി ?

Answer: എക്സൈസ് നികുതി

5. ഇന്ത്യയിലെ മുഖ്യ വിവരാവകാശ കമ്മീഷറായി തെരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ആദ്യ വനിത ?

Answer: മീരാ കുമാര്‍

6. In which year the National Human Rights Commission came into effect?

Answer: 1993

7. Copying the materials published on the internet as one’s own without proper acknowledgement is called _____:

Answer: Internet Plagiarism

8. This unlawful act wherein the computer is either a tool or target or both:

Answer: Cyber Crimes

9. ഭരണഘടനയുടെ ഏത് ഭാഗത്താണ് മൗലിക കടമകൾ ഉൾപ്പെടുത്തിയത് ?

Answer: ഭാഗം 4A

10. World Computer Security Day:

Answer: November 30

11. Altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed, is termed:

Answer: Data diddling

12. India’s first cyber police station was started at:

Answer: Bangalore

13. The seat of the Asian School of Cyber Laws:

Answer: Pune

14. Directive Principles are taken from the constitution of which country?

Answer: Ireland

15. According to which amendment was New Delhi given a special status and redesignated as the National Capital Territory of India?

Answer: 69th Amendment

16. In which part of the Indian Constitution is the concept of welfare state included?

Answer: Directive principles of state policy

17. Panchayats are given constitutional status by which Amendment

Answer: 73rd Amendment

18. Section which provides punishment for sending offensive messages through communication services?

Answer: section 66A

19. ആർട്ടിക്കിൾ 43B എന്തിനെക്കുറിച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്നു?

Answer: സഹകരണസംഘങ്ങളുടെ ഉന്നമനം

20. ഗാർഹിക പീഢന നിരോധന നിയമം നിലവിൽ വന്ന വർഷം?

Answer: 2006 ഒക്ടോബർ 26

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.