Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. മലിനജല നയം നടപ്പിലാക്കിയ ആദ്യ ഇന്ത്യന്‍ സംസ്ഥാനം ?

Answer: രാജസ്ഥാന്‍

102. ഒന്നാം ലോകസഭ നിലവിൽ വ രുന്നതുവരെ പാർലമെൻറാ യി നിലകൊണ്ടന്ത്?

Answer: ഭരണഘടനാ നിർമാണസഭ

103. ഇന്ത്യയില്‍ ജനസംഖ്യ കണക്കെടുപ്പ് നടത്തുന്നത് എത്ര വര്‍ഷം കൂടുന്പോള്‍ ?

Answer: 10 വര്‍ഷം

104. ഇന്ത്യയുടെ ഒന്നാമത്തെ ഓഫീസര്‍ ?

Answer: അറ്റോര്‍ണി ജനറല്‍

105. യൂണിയന്‍ ലിസ്റ്റില്‍ ഇപ്പോള്‍ എത്ര വിഷയങ്ങളാണ് ഉള്ളത് ?

Answer: 100

106. In which year the National Human Rights Commission came into effect?

Answer: 1993

107. Which of the following come under cyber crime?

Answer: All the above

108. An unauthorized program which functions from inside what seems to be an authorized program, thereby concealing what it is actually doing:

Answer: Trojan Horse

109. India’s first cyber police station was started at:

Answer: Bangalore

110. -ഇന്ത്യൻ പാർലമെൻററി ഗ്രൂപ്പിന്റെ അധ്യക്ഷനാര് ?

Answer: ലോകസഭാ സ്പീക്കർ

111. മൗലിക കടമകൾ ഭരണഘടനയിൽ ഉൾപ്പെടുത്തിയ ഭേദഗതി ?

Answer: 42 ആം ഭേദഗതി

112. Many cyber crimes come under the Indian Penal Code. Which one of the following is an example?

Answer: All of these

113. The last session of the existing Lok Sabha has been elected is known as:

Answer: Lame Duck

114. Which part of the Indian Constitution is called Magna Carta or keystone of the Constitution?

Answer: Part III

115. The Eighth schedule of Indian Constitution deals with ___ .

Answer: Languages

116. Which section of IT Act deals with punishment for sending offensive message through electronic means

Answer: Section 66 A

117. When did IT Act 2000 of India came into force?

Answer: 17 Oct 2000

118. How many Fundamental Rights are there in the Indian Constitution

Answer: 6

119. ആംനസ്റ്റി ഇന്റർനാഷണലിന്റെ സ്ഥാപകൻ ആര് ?

Answer: പീറ്റർ ബെൻസൺ

120. ഇന്ത്യയിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ സൈബർ കേസുകൾ റിപ്പോർട്ട് ചെയ്യുന്നത്?

Answer: ആന്ധ്ര പ്രദേശ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.