Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers 12

This page contains Kerala PSC Indian Constitution Questions and Answers 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. ആദ്യത്തെ ലോകസഭാ തിരഞ്ഞെടുപ്പ് നടന്നതെന്ന്?

Answer: 1951 ഒക്ടോബർ 25 മുതൽ 1952 ഫിബ്രവരി 21വരെ

222. ഉപരക്ഷ്ട്രപതിയുടെ കാലാവധി

Answer: 5 വർഷം

223. മണി ബില്ലിനെകുറിച്ചു പ്രതിപാദിക്കുന്ന ആർട്ടിക്കൾ

Answer: 110

224. Which article specified Right to Freedom

Answer: Articles 19 - 22

225. In which place Rajiv Gandhi died of human bomb explosion?

Answer: Sriperumputhur

226. ഇന്ത്യന്‍ ഭരണ ഘടനയുടെ എട്ടാം ഷെഡ്യൂളില്‍ ഉള്‍പ്പെടുത്തിയിരിക്കുന്ന ഏക വിദേശ ഭാഷ ?

Answer: നേപ്പാളി

227. ഗ്രാമ സഭ വിളിച്ചു ചേര്‍ക്കുന്നത് ആരാണ് ?

Answer: വാര്‍ഡ്‌ മെമ്പര്‍

228. കേരള സംസ്ഥാന മനുഷ്യാവകാശ കമ്മീഷന്‍റെ ആദ്യ ചെയര്‍മാന്‍

Answer: ജസ്റ്റിസ് എം.എം.പരീത്പിള്ള

229. The Govt.servants in India can:

Answer: Not participate in politics

230. Which of the following is a cyber crime?
a. Hacking
b. Worm attack
c. Virus attack
d. All of these

Answer: All of these

231. The use of the Internet or other electronic means to stalk or harass an individual, a group of individuals, or an organization is termed:

Answer: Cyberstalking

232. ആദ്യത്തെ ലോകസഭാ തിരഞ്ഞെടുപ്പ് നടന്നതെന്ന്?

Answer: 1951 ഒക്ടോബർ 25 മുതൽ 1952 ഫിബ്രവരി 21വരെ

233. ഇപ്പോഴുള്ള മൗലിക കടമകളുടെ എണ്ണം ?

Answer: 11

234. This is the exclusive right granted by statute to the author of the works to reproduce dramatic, artistic, literary or musical work or to authorize its reproduction by others:

Answer: Copy Right

235. Cryptography is the practice and study of ———.

Answer: Hiding information

236. "The Directive Principles of State Policy" is just like a cheque on bank payable at the convenience of the bank - who made this remark ?

Answer: Prof. K.T. Shah

237. ‘Equality before law’ in India is derived from?

Answer: Constitution

238. Which one of the following is in the concurrent list of the constitution of India?

Answer: Education

239. Which of the following is an example of e-mail and Internet Relay Chat (IRC) related crimes?

Answer: All of these

240. വിദ്യാഭ്യാസം മൗലികാവകാശമായി പ്രഖ്യാപിച്ച ഭരണ ഘടനാ ഭേദഗതി

Answer: 86

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.