Kerala PSC English Grammar Questions and Answers

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. The meaning of \'pacify\'

Answer: calm down

2. Find the correct spelling
a. Burocracy
b. Buroucracy
c. Bureaucracy
d. Buraucrancy

Answer: Bureaucracy

3. An Oncologist treats the patients suffering from :

Answer: Cancer

4. Choose the word which is most opposite in meaning to the word ‘ENRICH’:

Answer: Diminish

5. Pick out the word which is closest in meaning to the word ‘ASTONISHMENT’:

Answer: Wonder

6. The club committee is ____ of the president, secretary and seven other members.

Answer: made up

7. Are you excited____ going away next week?

Answer: about

8. When I opened the envelope, I was delighted to find a cheque ___ Rs.1000.

Answer: for

9. The museum? You should ________ at the third stop.

Answer: get off

10. Fill in the blank with correct form of the verb. If I __________ (to be) in your position, I would refuse to pay him.

Answer: were

11. They opposed the motion ----- was proposed by the rival group

Answer: which

12. Would you mind..... me some money

Answer: lending

13. Flies `buzz`: wolves ------

Answer: howl

14. My cousin said " My room -mate snored through the night". Change into indirect

Answer: . My cousin said that her room mate had snored through out the night

15. It is ten years since I ___ him

Answer: met

16. The antonym of the word 'fragrance' is:

Answer: stench

17. If you had asked me , i _______you with pleasure

Answer: would have helped

18. Appearances are ............ Deceptive"

Answer: Often

19. My friend ______ when he heard the news

Answer: was astonished

20. _________knowledge is a dangerous thing.

Answer: A little

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.