Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 3

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. ____ are you working for

Answer: what

42. Make sure you close all the windows ___ it starts to rain.

Answer: before

43. The old man______in the garden

Answer: strolled

44. The market is at the _________ end of the city.
a. feather
b. farthest
c. further
d. farther

Answer: farthest

45. One of his two sons Reghu is the____________________

Answer: taller

46. A child whose father is dead:

Answer: orphan

47. Woman who trained to help other women in child birth:

Answer: Midwife

48. .Roy prefers novels --------short stories

Answer: To

49. This is the man ________ pocket has been picked.

Answer: whose

50. Raju said, ' I wrote a letter' (Change to indirect speech)

Answer: Raju said the he had written a letter

51. Neither of the brothers knew the answer _____?

Answer: did they

52. The economic depression dealt the ____ to his business

Answer: coup de grace

53. Charity begins at .....

Answer: home

54. Find out the odd one from the following:

Answer: k

55. Identify the antonym of the underlined word:" The young gallant Lochinvar rode in on his steed"

Answer: coward

56. The passive form of ‘He issued the orders’ is

Answer: The orders were issued by him

57. He felt remorse ..... his misdeeds

Answer: for

58. 'Judicious' means

Answer: Wise

59. He is free ____ his money

Answer: with

60. I hope you succed _______your effort

Answer: in

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.