Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 17

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 17 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
321. I wish it wasn't raining means
a. It wasn\'t raining
b. It will rain
c. It isn\'t raining
d. It is raining

Answer: It is raining

322. One who knows everything:
a. Omnipotent
b. scholar
c. Master
d. Omniscient

Answer: Omniscient

323. Which one is known as Sick man of Asia ??

Answer: Myanmar

324. One of the boys …………… a thief

Answer: has

325. She _________ tomorrow to attend the wedding

Answer: will come

326. Neither the boy nor his brothers ________happy.

Answer: are

327. Change the voice. The book was brought by him.

Answer: He brought the book.

328. I shall avail _____ of your advice.

Answer: myself

329. "Do you like coffee?" she said - change this sentence into indirect speech?

Answer: She asked me whether I liked coffee

330. Shyam : Did you watch the talk show yesterday ? Shyam asked __________.

Answer: if he had watched the talk show the previous day

331. If a person is not very intelligent, you will call him a __________.

Answer: bumpkin

332. Which word in the following is correct?

Answer: Abbreviate

333. You can park the car ----- you like

Answer: anywhere

334. One-word for ‘the practice of those in power of favouring relatives’

Answer: nepotism

335. If my mother had given me cash, I .... a new dress for my birthday party

Answer: would have bought

336. Choose incorrect sentence

Answer: We got out of the swimming pool and dried us

337. Small machines handling and easy to carry in called:

Answer: Portable

338. I cannot ..........What saying.

Answer: make out

339. The terrorist blew ____ the bridge

Answer: up

340. Which of the following is wrongly paired ?

Answer: warden wardress

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.