Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 8

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. Ragav is ____ electrician.

Answer: an

142. The older he got _____he became.
a. the happy
b. the happier
c. happier
d. more happier

Answer: the happier

143. The passive voice of "People speak English all over the word" is :

Answer: English is spoken all over the world

144. Seema prefers saree _____________ churidhar.

Answer: to

145. .I will give you my telephone number _______to contact me.

Answer: in case you need)

146. Babu, .......... parents are both teachers, won first prize in the competition.

Answer: whose

147. The wrongly spelt word is

Answer: glaciology

148. Mr. Sathish is not here now.he.......To chennai

Answer: .has gone.

149. Which among the following is the verb form of ‘Courage’ ?

Answer: Encourage

150. hange into indirect speech. He said, “I wish to learn English.”

Answer: He said that he wished to learn English.

151. Choose the correct meaning of the word ASSENT.

Answer: agreement

152. I'll phone you if ..........

Answer: I have time

153. __________ Alice __________ Alen went to the office.

Answer: neither / nor

154. Neither the boys .... the girl were happy

Answer: nor

155. He __________ TV since morning

Answer: has been watching

156. I have __more letter for you to write

Answer: Some

157. A person having profound knowledge is ___

Answer: Scholar

158. Lets go for a walk,________

Answer: shall we?

159. Happy: Unhappy;'Appear':___ ?

Answer: disappear

160. A group of lions is known as___?

Answer: pride

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.