Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 12

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. Have a cup of tea, ________

Answer: will you

222. Spend your money carefully lest you _______________
a. should feel the pinch later
b. can feel the pinch later
c. will feel the pinch later
d. feeling the pinch later

Answer: should feel the pinch later

223. Fill in the blanks.
Mother Teresa became famous for her hard work with ___ poor.
a. a
b. an
c. the
d. None of the above

Answer: the

224. Choose the correctly spelt word:

Answer: Pronunciation

225. Select the word which is opposite to ‘STERN’:
a. Indulgent
b. .Liberal
c. Emotional
d. Tenient

Answer: Tenient

226. It is a beautiful __ day.

Answer: clearly

227. A make ________ shelter was made for the refugees

Answer: shift

228. I cannot ..........What saying.

Answer: make out

229. The lady kept ____ arguing with the shopkeeper.

Answer: on

230. Choose the correct one from the options. I prefer pen __________ pencil.

Answer: to

231. The synonym of ‘Conversant’:

Answer: familiar

232. I saw.............one-eyed man in the park.

Answer: a

233. The mirror ____.. broken when I dropped it in the bathroom.

Answer: got

234. opposite of the word -rigid`

Answer: flexible

235. John ....... to Bombay tomorrow

Answer: is travelling

236. That sofa needs ———— again.

Answer: cleaning

237. The old man was overwhelmed __grief at his sons death

Answer: with

238. Will you wait _______ I complete this work

Answer: till

239. Chembra Hills is one of ________beautiful places in Kerala.

Answer: the most

240. Twenty rupees ________not a large sum.

Answer: is

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.