Kerala PSC Science Questions and Answers

This page contains Kerala PSC Science Questions and Answers for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. ജനനം മുതൽ മരണം വരെ മനുഷ്യ ശരീരത്തിൽ വളരുന്ന അവയവം

Answer: നഖം

2. ആദ്യത്തെ ആറ്റം ബോംബിൽ ഉപയോഗിച്ച ന്യൂക്ലീർ ഇന്ധനം

Answer: യുറേനിയം 202

3. Percentage of mid land occupying the total area of Kerala?

Answer: 42%

4. The rain shadow region in Kerala?

Answer: Chinnar

5. Name the app launch by Central Industrial Security Force (CISF) for Jawans.

Answer: M-Power

6. The semicircular arrangement of type bars on the segment helps in

Answer: Striking of type bars through the printing point

7. The instruction for typing a word scored off in a manuscript is indicated by

Answer: stet

8. -------- is the process whereby individuals decide what, when, where, how, and from whom to purchase goods and services

Answer: Consumer behaviour

9. The process where the inner pages of a section is deliberately printed offset slightly towards spine fold ?

Answer: Shingling

10. Viewing the document as it will appear in the printed page is known as

Answer: Print Layout

11. Which feature is used to inserts the contents of the clipboard as text without any formatting?

Answer: Paste Special

12. Columns or row width and height can be adjusted by clicking and dragging on............

Answer: Gridlines

13. 'Z' key is operated by:

Answer: Left Ring finger

14. Which of the following is not the part of Merge process ?

Answer: Data field

15. Swami Ananda Theerthar was a major disciple of

Answer: Sree Narayana Guru

16. Lead Ist in Magneto therapy in used

Answer: Bronchial asthma

17. Sonoran is a desert of ?

Answer: North America

18. ഭൂസ്ഥിര ഉപഗ്രഹങ്ങളുടെ പ്രദക്ഷിണ പദം എത്ര കിലോമീറ്റർ ഉയരത്തിലാണ് സ്ഥിതിചെയ്യുന്നത്?

Answer: 36,000

19. മനുഷ്യരുടെ ക്രോമസോം സംഖ്യ എത്ര ?

Answer: 46

20. ചലിച്ചുകൊണ്ടിരിക്കുന്ന ഒരു വസ്തുവിൻറെ പ്രവേഗം ഇരട്ടിച്ചാൽ അതിൻറെ ഗതികോർജ്ജം

Answer: നാലിരട്ടി ആകും

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.