Kerala PSC Science Questions and Answers 4

This page contains Kerala PSC Science Questions and Answers 4 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
61. Neither Seena nor Reena _____________ well

Answer: swims

62. ദോലന ചലനത്തിന് ഉദാഹരണം താഴെ പറയുന്നവയില്‍ ഏതാണ് ?
a. ക്ലോക്കിലെ സൂചിയുടെ ചലനം
b. ഭൂമിയുടെ പരിക്രമണം
c. തറയിലൂടെ ഉരുളുന്ന പന്ത്
d. ക്ലോക്കിലെ പെന്‍ഡുലത്തിന്‍റെ ചലനം

Answer: ക്ലോക്കിലെ പെന്‍ഡുലത്തിന്‍റെ ചലനം

63. .If the engine coolant leaks into the engine oil,then engine oil:

Answer: Appears milky

64. പ്രകാശത്തിന്റെ അടിസ്ഥാന കണം

Answer: ഫോട്ടോൺ

65. The region where black soil is found in Kerala?

Answer: Chittur

66. Which vitamin protects us from night blindness?

Answer: Vitamin A

67. -The fair value of the share is the average of -------

Answer: Intrinsic value and Yield value

68. Bob Hunter was co-founder of

Answer: Green Peace

69. Wi-Fi stand for __________.

Answer: Wireless fidelity

70. NABARD stands for

Answer: National Bank for Agriculture and Rural Development

71. --------- is the minimum amount of capital fixed by the directors to be raised from the members by way of subscription

Answer: Minimum subscription

72. Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User Environment?

Answer: Mouse

73. A left hand page of a book which always carry even folio is called ?

Answer: Verso

74. Which Organisation regulated Mutual Funds in India?

Answer: SEBI

75. ...................is used to write on Stencil Paper

Answer: Stylus Pen

76. The most widely used computer word processing system is .........

Answer: Ms-Word

77. Archaeopteryx is a connecting link of the following animals:

Answer: Reptiles and Aves

78. What is the normal human body temperature?

Answer: 98.4 º F

79. പോസിട്രോൺ കണ്ടുപിടിച്ചത്?

Answer: കാൾ ആൻഡേയ്സൺ

80. ആൽക്കലൈൻ എർത്ത് ലോഹങ്ങൾ എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഗ്രൂപ്പ്

Answer: രണ്ടാം ഗ്രൂപ്പ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.