Kerala PSC Science Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC Science Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. അനുവദനീയമായ പ്ലാസ്റ്റിക് ക്യാരി ബാഗുകളുടെ കുറഞ്ഞ കനം

Answer: 50 മൈക്രോൺ

202. ആദ്യത്തെ ആറ്റം ബോംബിൽ ഉപയോഗിച്ച ന്യൂക്ലീർ ഇന്ധനം

Answer: യുറേനിയം 202

203. സോഡാ ജലത്തിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ആസിഡ് ഏതാണ്

Answer: കാർബോണിക് ആസിഡ്

204. ORS contains all except

Answer: Calcium lactate

205. ചന്ദ്രനിൽആദ്യമായി സോഫ്ട് ലാൻഡിംഗ് നടത്തിയ പേടകം?

Answer: ലൂണ 9

206. What type of mirror is used in the rear view mirror of automobiles:

Answer: Convex

207. The country which shares shortest border with India :

Answer: Afghanistan

208. Which among the following women of Kerala participated in the Civil Disobedience Movement, carrying two month old baby in her arms and led the procession of Women?

Answer: A.V. Kuttimalu Amma

209. In excel, the intersection of row and column is known as

Answer: Cell

210. An uncontrolled method of placing messages in the media and has news value and the source does not pay the media for placement is

Answer: Publicity

211. A journalist who was Indian High Commissioner in London in 1990

Answer: Kuldip Nayyar

212. To copy the formatting of a selection to a specific location, the shortcut key is:

Answer: Format painter

213. Which of these is relevant for monograph publication ?

Answer: ISBN

214. Most common input device used today is ?

Answer: Keyboard

215. There are _______ of feed rollers

Answer: Two sets

216. Arthritis is a disease of

Answer: Inflammation of joints

217. Which one among the following is called philosophers wool?

Answer: Zinc Oxide

218. പരിസ്ഥിതി സംരക്ഷണത്തെ സൂചിപ്പിക്കുന്ന നിറം എന്ത്?

Answer: പച്ച

219. "DOTS' എന്ന ചികിൽസാ സംവിധാനം ഏത് രോഗ ചികിത്സക്കുള്ളതാണ്

Answer: ക്ഷയം

220. ആറ്റത്തിലെ ഭാരം കൂടിയ കണം

Answer: ന്യൂട്രോൺ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.