Kerala PSC Science Questions and Answers 16

This page contains Kerala PSC Science Questions and Answers 16 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
301. The process of synthesis of organic food by green plant is known as?

Answer: Photosynthesis

302. Biceps and Triceps surround—

Answer: Humerus

303. Who​ ​is​ ​the​ ​author​ ​of​ ​“In​ ​Slow​ ​Motion”?

Answer: Mark Tully

304. Caldera is a feature associated with:

Answer: Volcanoes

305. The part of brain which help the body balance.

Answer: Cerebellum

306. Agastyamala Biosphere included in the UNESCO Man and Biosphere programme in which year?

Answer: 2016

307. The 'Cannes Award' is given for excellence in which of the following fields?

Answer: Films

308. Profit through customer satisfaction is the motto of --------

Answer: Modern marketing concept

309. Two facing pages in a book is called

Answer: Spread

310. Which feature is used to inserts the contents of the clipboard as text without any formatting?

Answer: Paste Special

311. The property that is lowered by increasing CN content of NBR is

Answer: Low temperature flexibility

312. . Kalahari desert is in ?

Answer: South Africa

313. എലിവിഷം എന്നറിയപ്പെടുന്നത് രാസപരമായി ഏതാണ്?

Answer: സിങ്ക് ഹോസഫൈഡ്

314. Red Blood Corpuscles(RBC) are formed in the

Answer: Marrow

315. _________ thin walled polyhedral cells with living protoplasms metabolically most active

Answer: Parenchyma

316. Yellow spot is a disease which affects .........?

Answer: eye

317. The genetic material of a cell is in

Answer: DNA

318. WHICH INSTRUMENT IS USED FOR MEASURING ATMOSPHERIC PRESSURE

Answer: BAROMETER

319. വിഷ്വല്‍ പര്‍പ്പിള്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്ന വര്‍ണ്ണ വസ്തു ഏത്

Answer: റൊഡോപ്സിന്‍

320. ജലത്തിൽ ഏറ്റവും നന്നായി ലയിക്കുന്ന വാതകം

Answer: അമോണിയ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.