Kerala PSC Current affairs Questions and Answers

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. Who is the Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

2. Which country to host the 2018 Asian Football Confederation (AFC) U-19 championship?

Answer: Indonesia

3. Which Indian organisation has designed and build the Dr APJ Abdul Kalam memorial?

Answer: Defence Research and Development Organisation (DRDO)

4. IPL -ലേക്ക് തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ആദ്യ നേപ്പാളി താരം

Answer: Sandeep Lamichhanc

5. Which mobile payment application will soon include a ‘tap and pay’ option?

Answer: Tez

6. The National Conference on "Insolvency and Bankruptcy: Changing Paradigm" was held in which city?

Answer: Mumbai

7. Who is the newly appointed director-general of the Directorate of Revenue Intelligence (DRI)?

Answer: Debi Prasad Dash

8. Which city hosted the first edition of WINGS 2017 – “Sab Uden, Sab Juden” to expand regional connectivity?

Answer: New Delhi

9. Where was the 4th National Summit on Good Replicable Practices and Innovations in Public Health Care Systems held on July 6, 2017?

Answer: Indore

10. . Who is the first female Divyang to climb Mount Everest?

Answer: Arunima Sinha

11. The world's largest e-waste recycling hub has opened in which of the following cities? (Marks: 0)

Answer: Dubai

12. Ashitha, who passed away recently, was the well-known writer of which language? (Marks: 0)

Answer: Malayalam

13. Aribam Syam Sharma, who has decided to return his Padma Shri award in protest against the Citizenship (Amendment) Bill of 2016, is from which north-ea

Answer: Manipur

14. Which Indian personality has been elected as the new Vice-President of the Asian Hockey Federation (AHF)?

Answer: Mohd Mushtaque Ahmad

15. What is the theme of the 2019 National Science Day (NSD)?

Answer: Science for the people and the people for science

16. കേരള സര്‍ക്കാരിന്റെ ലൈഫ് മിഷൻ ക്ഷേമപദ്ധതിയുടെ ഉദ്ദേശ്യലക്ഷ്യമെന്ത്?

Answer: സമ്പൂര്‍ണ പാര്‍പ്പിട സുരക്ഷ

17. 2019-ൽ പാകിസ്താനിലെ ബാലാകോട്ടിൽ ഇന്ത്യ നടത്തിയ വ്യോമാക്രമണത്തിന് നൽകിയ പേര്?

Answer: ഓപ്പറേഷൻ ബന്ദർ

18. എച്ച് 10 എൻ 3 പക്ഷിപ്പനി ലോകത്താദ്യമായി മനുഷ്യരിൽ ബാധിച്ചതായി റിപ്പോർട്ട് ചെയ്ത രാജ്യം

Answer: ചൈന

19. 2021 ഏപ്രിൽ മാസത്തിൽ തേജസ് വിമാനത്തിൽ ഇന്ത്യ വിജയകരമായി പരീക്ഷിച്ച മിസൈൽ?

Answer: പൈത്തൺ 5

20. ഓൺലൈൻ പഠനത്തിന് സൗകര്യങ്ങൾ ലഭ്യമല്ലാത്ത വിദ്യാർത്ഥികൾക്ക് സൗകര്യമൊരുക്കാൻ മൊബൈൽ ഫോണുകൾ വാങ്ങാൻ അനുവദിക്കുന്ന പലിശ രഹിത വായ്പ പദ്ധതി

Answer: വിദ്യാതരംഗിണി പദ്ധതി 

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.