Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 4

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 4 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
61. Which country is hosting the 2017 BRICS Youth Forum (BYF)?

Answer: China

62. On July 22, 2017, which country sent its first uranium shipment to India for testing purposes ahead of possible commercial sales?

Answer: Australia

63. 30-ാമത് കേരള ശാസ്ത്ര കോൺഗ്രസിന് വേദിയാകുന്ന സ്ഥലം

Answer: തലശ്ശേരി

64. കുടുംബശ്രീയുടെ നേതൃത്വത്തിൽ എറണാകുളത്തു ആരംഭിച്ച പെയിന്റിംഗ് യൂണിറ്റ്

Answer: നിറക്കൂട്ട്

65. On August 17, 2017, India’s Defense acquisition council (DAC) gave the green light to a proposal to buy six Apache AH64E attack helicopters for the army from:

Answer: USA

66. The 2017 World Elephant Day (WED) is observed on which date?

Answer: August 12

67. On July 10, 2017, Finance Minister Arun Jaitley launched a new income tax payer e-service module called:

Answer: Aaykar Setu

68. Kendrick Lamar has been honoured with the 2018 Pulitzer Prize for music. He belongs to which country?

Answer: United States

69. രാജസ്ഥാൻ ഇലക്ട്രിസിറ്റി റെഗുലേറ്ററി കമ്മീഷന്റെ ചെയർമാനായി നിയമിതനായത് ?

Answer: Shrimat Pandey

70. Who is the recipient of the first-ever Bhagwan Mahavir Ahimsa Puraskar?

Answer: Abhinandan Varthaman

71. The Centre of Excellence for European Union Studies in India (CEEUSI) has been inaugurated in which of the following universities?

Answer: JNU

72. Which Indian defence lab has developed ‘combat drugs’ to reduce casualties in Pulwama type attacks?

Answer: INMAS , Delhi

73. Who was appointed as the Director of CBI after removal of Alok Verma?

Answer: M Nageswar Rao

74. Which state government has decided to set up anti-poaching tiger protection force? (Marks: 0)

Answer: Telangana

75. SANH, which is in news recently, is a research programme to tackle which pollution? (Marks: 0)

Answer: To study nitrogen pollution

76. Aribam Syam Sharma, who has decided to return his Padma Shri award in protest against the Citizenship (Amendment) Bill of 2016, is from which north-ea

Answer: Manipur

77. Which of the following Indian railway lines will be the world's highest railway line?

Answer: New Bilaspur - Manali -Leh railway line

78. ആഗോള അടിയന്തരാവസ്ഥ പ്രഖ്യാപിക്കുന്ന എത്രാമത്തെ സംഭവമാണ് കൊറോണ .?

Answer: 6

79. BRICS - 2018 venue was in

Answer: Johannesburg

80. ലോക സൈക്കിൾ ദിനം

Answer: ജൂൺ 3

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.