Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 21

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 21 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
401. World Theater Day ?

Answer: MARCH 27

402. The Union government has recently launched “Jiyo Parsi Publicity Phase-2” scheme in which state?

Answer: Maharashtra

403. First Indian Women Martyr who was beatified?

Answer: Maria Rani

404. According to World Health Organization (WHO), which sexually-transmitted infection is becoming much harder, and sometimes impossible, to treat owing to antibiotic resistance?

Answer: Gonorrhea

405. India’s first university, only for Dalit students will come up in which city by 2018?

Answer: Hyderabad

406. Who is the author of the book ‘Dalhousie…Through My Eyes’?

Answer: Kiran Chadha

407. Who has been elected to the International Labour Organisation (ILO) Governing Board on June 12 at Geneva?

Answer: Rajeev Dubey

408. Which state government has recently banned molasses in the state?

Answer: Assam

409. സ്ത്രീ-ബാല പീഡനകേസുകള്‍ കൈകാര്യം ചെയ്യുന്ന രാജ്യത്തെ ആദ്യ ഫാസ്റ്റ്-ട്രാക്ക് കോടതി സംസ്ഥാനത്ത് എവിടെ നിലവില്‍ വന്നു?

Answer: കൊച്ചി

410. Pungam Kannan, who passed away recently, was the well-known player of which sports? (Marks: 0)

Answer: Football

411. Raghbir Singh Bhola, who passed away recently, was the veteran personality of which sports? (Marks: 0)

Answer: Hockey

412. Alaa Mashzoub, who was recently shot dead, was the renowned novelist of which country?

Answer: Iraq

413. Which project has been launched by Union Government to study Apparel Consumption in India?

Answer: India Size

414. What is the route of the “Vande Bharat Express"?

Answer: New Delhi to Varanasi

415. Who is the head of the committee to review cases against tribals in naxal-hit areas of Chhattisgarh?

Answer: A K patnaik

416. 2030 തോടുകൂടി ചന്ദ്രനിൽ മനുഷ്യനെ എത്തിക്കാൻ പദ്ധതിയിടുന്ന രാജ്യം?

Answer: ജപ്പാൻ

417. കൊറോണ വൈറസ് വ്യാപനം തടയാൻ കേരള ആരോഗ്യ വകുപ്പിന്റെ പുതിയ ക്യാമ്പയിൻ?

Answer: Break the Chain

418. Recently Prime Minister inaugurated Pandit Deen DayalUpadhyaya institute of Archaeology in

Answer: Noida

419. ഇന്ത്യയിലെ രണ്ടാമത്തെ വലിയ ക്രിക്കറ്റ് സ്റ്റേഡിയം നിർമ്മിക്കുന്നത്

Answer: രാജസ്ഥാൻ

420. Social Mobility Index 2020 ല്‍ ഇന്ത്യയുടെ സ്ഥാനം

Answer: 76

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.