Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 20

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. Name of the Indian hockey player who will be conferred East Bengal Football club's highest honour Bharat Gaurav?

Answer: DHANRAJ PILLAI

382. On July 26, 2017, which company launched its first “Made for India” chat messaging application called Kaizala?

Answer: Microsoft

383. On July 24, 2017, West Bengal Chief Minister Mamata Banerjee conferred this year’s ‘Mahanayak Samman 2017’to which veteran actress for her contribution to the world of cinema?

Answer: Shakuntala Barua

384. World Ocean Summit 2018 നടക്കുന്നത്

Answer: മെക്സിക്കോ

385. Which union minister has launched a new tax payer service module ‘Aaykar Setu’?

Answer: Arun Jaitley

386. The first official World Bicycle Day (WBD-2018) is observed on which date?

Answer: June 3

387. Which space agency has decided to carry out first all-female spacewalk at the International Space Station (ISS)?

Answer: NASA

388. ഫോറിന്‍ പോളിസി മാഗസിന്റെ റിപ്പോര്‍ട്ടുപ്രകാരം ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും അപകടകരമായ വന്‍നഗരം ഏത്?

Answer: കറാച്ചി

389. ഈയിടെ അന്തരിച്ച ദക്ഷിണാഫ്രിക്കയുടെ ആദ്യ കറുത്തവര്‍ഗ്ഗക്കാരനായ പ്രസിഡന്റ്?

Answer: നെല്‍സണ്‍ മണ്ടേല

390. India has successfully tested its first-ever Anti-Satellite (A-SAT) Missile capability under which of the following missions? (Marks: 0)

Answer: Mission Shakti

391. Which international organization has recently released the World Economic Outlook (WEO)? (Marks: 0)

Answer: IMF

392. Which state government has launched Jiban Sampark project to reach vulnerable tribes?

Answer: Odisha

393. The world’s longest expressway will come up in which of the following states? (

Answer: Uttar Pradesh

394. The Hollong Modular Gas Processing Plant (HMGPP), which is in news recently, is located in which state?

Answer: Assam

395. Which state assembly has passed bill to end the minimum education criterion for panchayat and civic poll candidates?

Answer: Rajasthan

396. Who has been conferred the International Gandhi Peace Prize for 2018?

Answer: Yoheri sasakawa

397. 2018 ലെ ജെ.സി. ഡാനിയേല്‍ പുരസ്കാരം ലഭിച്ചതാര്‍ക്ക്

Answer: ഷീല

398. 2020 ലെ ഓസ്ട്രേലിയൻ ഓപ്പൺ പുരുഷ കിരീടം നേടിയത് ?

Answer: നോവാക് ജോക്കോവിച്ച്

399. Adhar Project developed by

Answer: C-DAC

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.