Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 13

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 13 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
241. സോളിസിറ്റർ ജനറൽ

Answer: രഞ്ജിത്ത് കുമാർ

242. Name of the train which is made fully in India?

Answer: -Medha.

243. The new attorney general of India is ….?

Answer: K k Venugopal.

244. Which committee was appointment to recommend new salary structure for judges of lower courts in India?

Answer: PV Reddi committee

245. National Technology Centre for Ports, Waterways and Coasts will be established in which IIT?

Answer: IIT Chennai

246. On July 5, 2017, Pakistan successfully test-fired short-range surface-to-surface ballistic missile named:

Answer: ’Nasr’

247. Malala Day’ is celebrated on which date every year?

Answer: 12th July

248. On July 10, 2017, President Pranab Mukherjee inaugurated the ‘Ashiana Annexe’ in:

Answer: Dehradun, Uttarakhand

249. Where is the headquarters of the National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA)?

Answer: New Delhi

250. Who elected as the New Election Commissioner?

Answer: Sushil Chandra

251. Which nation’s naval force has inducted into service its first Deep Submergence Rescue Vessel (DSRV)?

Answer: India

252. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ചാണക വിമുക്ത നഗരമാകുന്നത് -

Answer: ജംഷഡ്പൂര്‍

253. Which international organisation has recently published the ‘Global Energy & CO2 Status Report’? (Marks: 0)

Answer: IEA

254. What is the theme of 2019 International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and Transatlantic Slave Trade? (Marks: 0)

Answer: Remember Slavery : The Power of the Arts for justice

255. Which city is the venue of the India Steel 2019 Exhibition and Conference?

Answer: Mumbai

256. What is the theme of the 2019 International Customs Day (ICD)? (Marks: 0)

Answer: SMART boarders, for seamless Trade, Travel and Transport

257. Wallace Smith Broecker, the renowned Climate scientist has passed away. He was from which country?

Answer: United States

258. 2019 ലെ World Games Athlet of the Year ആയി തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ടത് ?

Answer: റാണി റാംപാൽ

259. Who has won the International Booker Prize for fiction?

Answer: David Diop

260. ചന്ദ്രോപരിതലത്തിൽ പതാക സ്ഥാപിക്കുന്ന എത്രാമത്തെ രാജ്യമാണ് ചൈന?

Answer: 2

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.