Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. സ്വച്ഛ് ഭാരത് മിഷൻറെ ഭാഗമായി തുറസ്സായ സ്ഥലങ്ങളിൽ സമ്പൂർണ്ണ മല-മൂത്ര വിസർജ്ജന വിമുക്ത സംസ്ഥാനമായി അടുത്തിടെ പ്രഖ്യാപനം നടത്തിയ സംസ്ഥാനം?

Answer: അരുണാചൽ പ്രദേശ്

82. Who has been sworn-in as the new Chief Minister of Bihar?

Answer: Nitish Kumar

83. Who has clinched the 2017 Men’s singles US Open Grand Prix Gold badminton tournament?

Answer: H S Prannoy

84. IPL -ലേക്ക് തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ആദ്യ നേപ്പാളി താരം

Answer: Sandeep Lamichhanc

85. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ അംഗപരിമിത സൗഹൃദ ജില്ല?

Answer: കണ്ണൂർ

86. അന്താരാഷ്ട്ര ക്രിക്കറ്റിലെ ഏറ്റവും പ്രായം കുറഞ്ഞ ക്യാപ്റ്റൻ

Answer: റാഷിദ്‌ ഖാൻ

87. The largest volcanic region on Earth, with nearly 100 volcanoes, has been discovered in the western side of which continent?

Answer: Antarctica

88. Who is the newly elected President of Mongolia?

Answer: Khaltmaagiin Battulga

89. Who has been appointed as the new Attorney General of India?

Answer: K K Venugopal

90. ഇന്ത്യയുടേയും റഷ്യയുടേയും വ്യോമസേനകൾ സംയുക്തമായി പങ്കെടുത്തുകൊണ്ട് അടുത്തിടെ ആരംഭിച്ച സൈനീകാഭ്യാസം

Answer: Aviaindra 18

91. International Mother Language Day is observed on _________?

Answer: February 21

92. The Kala Ghoda Arts Festival (KGAF-2019) has started in which of the following cities?

Answer: Mumbai

93. Which project has been launched by Union Government to study Apparel Consumption in India?

Answer: India Size

94. Which Indian armed force has conducted ‘Exercise Topchi 2019’?

Answer: Indian Army

95. Which international organization has signed $250 million loan pact for NRETP to boost rural incomes in India?

Answer: world Bank

96. Who is the head of the committee to review cases against tribals in naxal-hit areas of Chhattisgarh?

Answer: A K patnaik

97. മിസോറാമിന്റെ പുതിയ ഗവർണ്ണർ :

Answer: പി.എസ്.ശ്രീധരൻ പിള്ള

98. 2020 ലെ നിശാഗന്ധി പുരസ്കാര ജേതാവ്?

Answer: Dr. സി വി ചന്ദ്രശേഖർ

99. Who has become the first country in the world to give legal tender status to bitcoin?

Answer: El Salvador

100. Who has become the third Indian IT firm to achieve a market cap of Rs 3 trillion?

Answer: Wipro

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.