Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 3

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. Which city’s police department has inducted five Harley-Davidson Street 750s into its fleet?

Answer: Kolkata Police

42. Which bank bagged the Best performance award from NABARD Awards commitee ?

Answer: Corporation Bank

43. Which university produced the world's most detailed scan of the brain's internal wiring?

Answer: Cardiff University

44. Name the author who was recently honoured with the Indian of the Year Award by Brands Academy.

Answer: Preeti Shenoy

45. Who has been conferred with the 2017 Best astrologer of the world award?

Answer: T S Vneeth

46. UN secretary general Antonio Guterras has appointed whom as a panel head for evaluating Syrian law violations?

Answer: Catherine Marchi-Uhel

47. രാജസ്ഥാൻ ഇലക്ട്രിസിറ്റി റെഗുലേറ്ററി കമ്മീഷന്റെ ചെയർമാനായി നിയമിതനായത് ?

Answer: Shrimat Pandey

48. ഇന്ത്യ അടുത്തിടെ വികയകരമായി പരീക്ഷണം നടത്തിയ ഹ്രസ്വദൂര ബാലിസ്റ്റിക് മിസൈൽ

Answer: പ്രഹർ

49. Who is the recipient of the first-ever Bhagwan Mahavir Ahimsa Puraskar?

Answer: Abhinandan Varthaman

50. Government reduces price of 390 anti-cancer drugs upto ___ %?

Answer: 87

51. The scientists from which country have discovered a network of lakes beneath Totten glacier in East Antarctica? (Marks: 0)

Answer: Australia

52. Who has become the first player-ever to win ICC Test, ODI Player And Cricketer Of The Year? (Marks: 0)

Answer: Virat Kohli

53. Which international organisation has recently called for a total ban on nuclear weapons? (

Answer: Red Cross

54. Bandipur Tiger Reserve, which is in news recently, is located in which of the following states?

Answer: Karnadaka

55. Vastral, from where PM launched 'Pradhan Mantri Shram Yogi Mandhan (PM-SYM) Yojana' is located in which state?

Answer: Gujarat

56. The Sardar Sarovar Dam which is inaugurated recently is in ....................

Answer: Gujarat

57. MGNREGP പദ്ധതി പ്രകാരം2019 ലെ മികച്ച പ്രവർത്തനത്തിനുള്ള ദേശീയ പുരസ്കാരം നേടിയ കേരളത്തിലെ ഗ്രാമപഞ്ചായത്ത്?

Answer: ആറാട്ടുപുഴ

58. ഇന്ത്യയിലെ വിവിധ സംസ്ഥാനങ്ങളിലെ കോവിഡ് രോഗികൾക്ക് ഓക്സിജന് എത്തിക്കുന്നതിനായുള്ള ഇന്ത്യൻ റെയിൽവേയുടെ പദ്ധതി?

Answer: ഓക്സിജൻ എക്സ്പ്രസ്സ്

59. Which state government has announced to give 3 crore rupees to the gold medal winners in Tokyo Olympics?

Answer: Tamil Nadu

60. 2020ലെ ടി എ മജീദ് പുരസ്കാരം അർഹനായത്?

Answer: പെരുമ്പടവം ശ്രീധരൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.