Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 7

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 7 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
121. National Technology Center for Ports, Waterways and Coasts will be established in which place?

Answer: IIT Chennai (National Technology Center for Ports, Waterways and Coasts [NTCPWC] will be setup under the Union Shipping Ministry\'s flagship \'Sagarmala Programme\'.)

122. According to World Bank India’s growth forecast is lowered from 8.6% to _____% ?

Answer: 7

123. .The Union Government has sanctioned more than Rs 700 crore under PMGSY for which state?

Answer: Arunachal Pradesh

124. Which country has launched a new direct route between its Hamad Port and Pakistan’s port of Karachi?

Answer: Qatar

125. Which Indian shuttler has won the men’s singles 2017 Bulgaria Open International Series tournament?

Answer: Lakshya Sen

126. On July 7, 2017, Union Food Processing Minister,Harsimrat Kaur Badal laid the foundation stone, of Punjab’s first maize based Food Park in which district of Punjab?

Answer: Kapurthala

127. BOLD-QIT project, sometimes seen in news, has launched on which of the following borders of India?

Answer: Bangladesh

128. Which country is organizing the 34th edition of Aahar 2019 - the International Food and Hospitality Fair?

Answer: India

129. 15th Pravasi Bharatiya Divas inaugurated in _______?

Answer: Varanasi

130. Who will be the new chief minister of Chhattisgarh?

Answer: Bhupesh Baghel

131. On which date, the 2019 International Dance Day (IDD) is observed recently? (Marks: 0)

Answer: April 29

132. 6. The India Heritage Walk Festival (IHWF-2019) has organized by Sahapedia in partnership with which international organization?

Answer: UNESCO

133. Which Indian filmmaker is the recipient of the Lifetime Achievement Award (LTA) by the Academy of Canadian Cinema and Television?

Answer: Deepa Mehta

134. Which city is the venue of the World Government Summit (WGS-2019)?

Answer: Dubai

135. Which state government has launched KALIA Chhatra Bruti scholarship?

Answer: Odisha

136. Which city is the venue of the 12th edition of Aero India show 2019?

Answer: Bengaluru

137. RBI have signed a $75 billion Bilateral Swap Arrangement (BSA) with which country’s central Bank?

Answer: Japan

138. Which Indian wrestler has clinched gold in 65kg freestyle at the Dan Kolov-Nikol Petrov tournament in Bulgaria?

Answer: Bajirang punia

139. Venue of 2019 Asia Cup Football

Answer: UAE

140. Deputy Secretary General of UN

Answer: Amina J Mohammed

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.