Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 16

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 16 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
301. രാജസ്ഥാനിൽ ആദ്യ മെഗാ ഫുഡ്‌ പാർക്ക്‌ നിലവിൽ വന്ന നഗരം ?

Answer: അജ്മീർ

302. Which country has been selected by IUCN for the construction of the world’s first saola breeding centre?

Answer: Vietnam

303. The Telecom department has made it mandatory for all phones, including feature phones, to install Global Positioning System (GPS) from

Answer: January 1, 2018.

304. What is the theme of the 2019 Zero Discrimination Day (ZDD)?

Answer: Act to change laws that Discriminate

305. Which state government has launched Notun Disha initiative to provide training to teachers?

Answer: Tripura

306. Government reduces price of 390 anti-cancer drugs upto ___ %?

Answer: 87

307. Which Minister will launch Emergency Response Support System (ERSS) for women safety?

Answer: Home Minister

308. 15th Pravasi Bharatiya Divas inaugurated in _______?

Answer: Varanasi

309. സര്‍ക്കാര്‍ സേവനങ്ങള്‍ വീട്ടുപടിക്കല്‍ ലഭ്യമാക്കുന്നതിലേക്കായി 1076 എന്ന ഹെല്‍പ്‌ ലൈന്‍ നമ്പര്‍ ഏര്‍പ്പെടുത്തിയ സംസ്ഥാനം -

Answer: ന്യൂ ഡല്‍ഹി

310. Which IIT has developed an easy OCR system for reading Bharti script? (Marks: 0)

Answer: IIT Madras

311. GSAT-31, which is in news recently, is launched from which of the following places?

Answer: French Guiana

312. Who is the author of the book “Let's Talk On Air: Conversations with Radio Presenters"?

Answer: Rakesh Anand Bakshi

313. What is the theme of the 2019 World Radio Day (WRD)?

Answer: Dialogue,Tolerance and peace Broadcasts

314. Which international organization has recently released World Employment and Social Outlook Trends (WESO) 2019’?

Answer: ILO

315. Who has become the brand ambassador of the Swasth Immunised India campaign?

Answer: kareena Kapoor

316. Where is the headquarters of National Centre for Good Governance (NCGG)?

Answer: New Delhi

317. Which state government has recently approved 27% quota for OBCs?

Answer: Madhya Pradesh

318. 2017 ലെ വേൾഡ് ഹിപ്പിനെസ്സ് റിപ്പോർട്ടിൽ ഇന്ത്യയുടെ സ്ഥാനം? *

Answer: 122

319. 2020ലെ ലോക ജല ദിനത്തിന്റെ പ്രമേയം

Answer: Water and Climate Change

320. ഇന്ത്യയുടെ പരാതി ഉദ്യോഗത്തനായി ഫേസ്ബുക്ക് നിയമിക്കുന്നത്

Answer: Spoorthi Priya

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.