Kerala PSC Art Questions and Answers

This page contains Kerala PSC Art Questions and Answers for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. \'ghoomar\' is a traditional folk dance of which Indian state?

Answer: Rajastan

2. Rauf dance is a folk dance form of which Indian state?

Answer: Jammu and kashmir

3. Giddha folk dance is related to which Indian state?

Answer: Punjab

4. Flamingo festival is celebrated in which state of India?

Answer: Andhra pradesh

5. വിഖ്യാത നർത്തകി മൃണാളിനി സാരാഭായിയുടെ ഭർത്താവായിരുന്ന പ്രശസ്ത ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?

Answer: വിക്രം സാരാഭായി

6. വരിക വരിക സഹജരേ..... എന്നുതുടങ്ങുന്ന ഗാനം രചിച്ചത്

Answer: അംശി നാരായണപിള്ള

7. Kuchipudi is a dance style originated from which state

Answer: Andhra Pradesh

8. Thomas cup is associated with

Answer: Badminton

9. Yamini Krishnamurti is famous for which form of dance ?

Answer: Bharatnatyam

10. Hari Prasad Chaurasia is famous for which Musical Instrument?

Answer: Flute

11. Shubha Mudgal is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Hindustani

12. To which state does the Sattriya dance belong?

Answer: Assam

13. Rouff is a folk dance. It has its origin in ?

Answer: Kashmir

14. Which is the Rajasthani dance that is performed by women by carrying earthen pots on their heads?

Answer: Panihari

15. Garhwali is dance of

Answer: Uttarakhand

16. Kathak is dance of

Answer: Rajasthan

17. Rauf is dance of

Answer: Jammu Kashmir

18. Bala Saraswati is famous for which form of dance ?

Answer: Bharatnatyam

19. Kathakali, Mohiniatam and Ottam are the famous dances of

Answer: Kerala

20. Which is a post-harvest folk dance in Assam?

Answer: Bihu

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.