Kerala PSC Art Questions and Answers 4

This page contains Kerala PSC Art Questions and Answers 4 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
61. ദേശീയ കരകൌശല മ്യൂസിയത്തിന്റെ സ്ഥാപകൻ ആരാണ്?

Answer: പപ്പുൽ ജെയ്കർ

62. Rauf dance is a folk dance form of which Indian state?

Answer: Jammu and kashmir

63. Raja rani musical festival is celebrated in which state of india?

Answer: orissa

64. കഥകളിയിലെ അടിസ്ഥാന മുദ്രകളുടെ എണ്ണം എത്രയാണ്?

Answer: 24

65. ഹാപ്പി ബർത്ത് ഡേ ടു എന്ന ഗാനത്തിന്‍റെ രചയ്താക്കൾ

Answer: പാറ്റി ഹിൽ & വിൽഫ്രഡ്

66. കാതൽ മന്നൻ എന്ന വിളിപ്പേരുന്ന ഇന്ത്യൻ സിനിമ താരം

Answer: ജെമിനി ഗണേശൻ

67. ഗ്രാമീണ ജീവിതം.എന്ന ചിത്രം ആരുടേതാണ്

Answer: അമൃതാ ഷേർഗൽ

68. Who amongst the following carries Indian Tricolour at Guangzhou Asian Games?

Answer: Gagan Narang

69. ഭരതനാട്യം : തമിഴ്നാട് : --------------- : കേരളം

Answer: മോഹിനിയാട്ടം

70. God of Small Things’is a novel of

Answer: Kiran Desai

71. With which one of the following dance form is Madhavi Mudgal associated?

Answer: Odissi

72. Amjad Ali Khan is famous for which Musical Instrument?

Answer: Sarod

73. Zakir Hussain is famous for which Musical Instrument?

Answer: Tabla

74. Shubha Mudgal is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Hindustani

75. Pandit Jasraj is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Hindustani

76. To which state does the Sattriya dance belong?

Answer: Assam

77. Bhangra is dance of

Answer: Punjab

78. Kutchipudi is dance of

Answer: Andhra Pradesh

79. Manipuri is dance of

Answer: Manipur

80. The dance in Himachal Pradesh, performed indoor, solo or duet, especially when life comes to a standstill during cold winter is

Answer: Munzra

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.