Kerala PSC Art Questions and Answers 3

This page contains Kerala PSC Art Questions and Answers 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. \'ghoomar\' is a traditional folk dance of which Indian state?

Answer: Rajastan

42. Medaram jatara is the tribal festival of which state of india?

Answer: Telengana

43. Flamingo festival is celebrated in which state of India?

Answer: Andhra pradesh

44. കേരളത്തില്‍ വനിതകള്‍ കെട്ടിയാടുന്ന തെയ്യം?

Answer: ദേവക്കൂത്ത്

45. Kuchipudi is a dance style originated from which state

Answer: Andhra Pradesh

46. പണ്ഡിറ്റ്‌ രാം നാരായണ്‍ ഏത് സംഗീത ഉപകരണവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു ?

Answer: സാരംഗി

47. Meenakshi Amma winner of Padmashri Award 2017, famous in ______ field.

Answer: Kalaripayattu

48. Who was the author of the Natya-shastra?

Answer: Sage Bharata

49. The initials A.R. in the name of the famous music composer A.R.Rehman stands for(a) Abdur Rasool

Answer: Allah Rakha

50. With which one of the following dance form is Madhavi Mudgal associated?

Answer: Odissi

51. Yamini Krishnamurti is famous for which form of dance ?

Answer: Bharatnatyam

52. M. S. Gopala krishnan is famous for which Musical Instrument?

Answer: Violin

53. Bheemsen Joshi is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Hindustani

54. Samba dance is famous in

Answer: Brazil

55. A Passion For Dance was wirtten by

Answer: Yamini Krishnamurthy

56. Rouff is a folk dance. It has its origin in ?

Answer: Kashmir

57. Kathakali is dance of

Answer: Kerala

58. Rauf is dance of

Answer: Jammu Kashmir

59. Which of the following dances belong to Meghalaya?

Answer: Wangala laho

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.