Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 12

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. IIT Kharagpur partners with which company for the setting up of Digital Academy in their campus?

Answer: Samsung

222. Who has been chosen for the first-ever Kesari Media Award?

Answer: T J S George

223. World Para Athletic Championships 2017 is being held in which place?

Answer: London

224. The Centre of Excellence for European Union Studies in India (CEEUSI) has been inaugurated in which of the following universities?

Answer: JNU

225. The Internet of Things (IoT) India Congress 2019 is scheduled to be held in which of the following cities?

Answer: bengaluru

226. Abel Prize is awarded for outstanding persons in ________?

Answer: Mathematics

227. Who has been named captain of ICC's Test team of the Year?

Answer: Virat Kohli

228. Indian Constitution was adopted on?

Answer: 26 November 1949

229. . Who was honoured with Ramineni Foundation’s outstanding person award?

Answer: Pullela Gopichand

230. 'The Rule Breakers' എന്ന പുസ്തകത്തിന്റെ രചയിതാവ്

Answer: Preeth Shenay

231. Which Indian sports organization has won the Best Sports Federation award by ASSOCHAM? (Marks: 0)

Answer: National Rifle Association of India

232. Which city is the venue of the Arab Economic And Social Development Summit 2019? (Marks: 0)

Answer: Beirut

233. Which Indian-American philanthropist has been conferred with the 2019 Rosa Parks Trailblazer award? (Marks: 0)

Answer: Gurinder Singh Khalsa

234. Which of the following cricket teams has clinched the 2019 Ranji Trophy?

Answer: Vidharbha

235. The 2019 edition of Medical Fair India (MFI) has kick started in which of the following cities?

Answer: New Delhi

236. MGNREGP പദ്ധതി പ്രകാരം2019 ലെ മികച്ച പ്രവർത്തനത്തിനുള്ള ദേശീയ പുരസ്കാരം നേടിയ കേരളത്തിലെ ഗ്രാമപഞ്ചായത്ത്?

Answer: ആറാട്ടുപുഴ

237. Who has topped the performance grading index in school education?
a. Punjab
b. Tamil Nadu
c. Uttar Pradesh
d. Himachal Pradesh

Answer: Punjab

238. കേരള പ്രദേശ് കോൺഗ്രസ് കമ്മിറ്റിയുടെ അധ്യക്ഷൻ (KPCC)

Answer: കെ. സുധാകരൻ

239. കർഷകരെ സഹായിക്കുന്നതിനായി Indian Institute of Information Technology and Management നിർമ്മിച്ച ആപ്ലിക്കേഷൻ?

Answer: മണ്ണ്

240. ഓൺലൈൻ പഠനത്തിന് സൗകര്യങ്ങൾ ലഭ്യമല്ലാത്ത വിദ്യാർത്ഥികൾക്ക് സൗകര്യമൊരുക്കാൻ മൊബൈൽ ഫോണുകൾ വാങ്ങാൻ അനുവദിക്കുന്ന പലിശ രഹിത വായ്പ പദ്ധതി

Answer: വിദ്യാതരംഗിണി പദ്ധതി 

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.