Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. സുര്യനെ സ്പർശിക്കുന്നതിന് വേണ്ടി നാസയുടെ ആദ്യ സംരംഭം?

Answer: Parker Solar Probe

202. Which country to host 2017 G7 Interior Ministers summit on security issues?

Answer: Italy

203. On July 5, 2017, Pakistan successfully test-fired short-range surface-to-surface ballistic missile named:

Answer: ’Nasr’

204. Which country has renamed part of the South China Sea as the North Natuna Sea?

Answer: Indonesia

205. The book, ‘President’s Lady’ (Pranaber Preyosi), was released by vice president Hamid Ansari, the book written by

Answer: Sangeeta Ghosh.

206. Which country successfully launched 'Kanopus-V-IK' Earth-imaging satellite and 72 microsatellites into orbit on a single rocket?

Answer: Russia

207. Ashitha, who passed away recently, was the well-known writer of which language? (Marks: 0)

Answer: Malayalam

208. Which international organisation has passed resolution to combat terrorist financing? (Marks: 0)

Answer: UNSC

209. Aadhaar cards are now valid travel documents for Indians travelling to which of the following neighboring countries? (Marks: 0)

Answer: Nepal and Bhutan

210. The Robert Bosch Center for Data Science and Artificial Intelligence (RBC-DSAI) has established at which IIT?

Answer: IIT Madras

211. Which country has recently introduced its new currency ‘RTGS dollar’?

Answer: Zimbabwe

212. Vice - president of India

Answer: Venkaiah Naidu

213. GST ബില്‍ നിലവില്‍ വന്നത്

Answer: 2017 ജൂലൈ 1

214. എത്രാമത് കേരള നിയമസഭയാണ് 2021ൽ നിലവിൽ വരുന്നത് ?

Answer: 15

215. അന്തർരാഷ്ട്ര യോഗ ദിനം 2021 പ്രമേയം ?

Answer: Yoga for well-Being

216. ടൈം മാഗസിന്റെ 2021ലെ ഏറ്റവും സ്വാധീനമുള്ള 100 കമ്പനികളുടെ പട്ടികയിൽ ഏത് ഇ-ലേണിങ് പ്ലാറ്റ്ഫോമാണ് ഇടംനേടിയത്?

Answer: ബൈജൂസ്

217. Which state government has announced to give 3 crore rupees to the gold medal winners in Tokyo Olympics?

Answer: Tamil Nadu

218. Where has the world's first genetically modified rubber plant been planted?

Answer: Assam

219. കൊവിഡ് പശ്ചാത്തലത്തിൽ നാട്ടിലേക്ക് തിരികെ എത്തുന്ന പ്രവാസികളുടെ പുനരധിവാസം ലക്ഷ്യമിട്ട് കേരള സർക്കാർ തുടക്കമിട്ട പദ്ധതി

Answer: ഡ്രീം കേരള

220. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ രണ്ടാമത്തെ വൈദ്യുതനിലയം ആയ Baihetan Hydropower Station സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന രാജ്യം?

Answer: ചൈന

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.