Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 15

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 15 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
281. ലോക്സഭ ഡെപ്യൂട്ടി സ്പീക്കർ

Answer: എം. തമ്പി ദുറൈ

282. Who has been honored with Brand Laureate Legendary Award 2017 ?

Answer: LATHA MANGESHKAR

283. IIFC [India Infrastructure Finance Company] യുടെ പുതിയ മാനേജിങ് ഡയറക്ടർ ?

Answer: പങ്കജ് ജെയിൻ

284. ഗുജറാത്തിലെ ഉപ മുഖ്യമന്ത്രി?

Answer: നിതിൻ പട്ടേൽ

285. On July 27, 2017, Food and Drugs Administration Department of which state banned the use of liquid nitrogen in food and drinks across the state?

Answer: Haryana

286. . പതിനൊന്നാം പ്രവാസി ഭരതീയ ദിവസ് സമ്മേളനത്തിന്റെ വേദിയായ നഗരം?

Answer: കൊച്ചി

287. Khurja Super Thermal Power Plant is in which state?

Answer: Uttar Pradesh

288. The world's largest e-waste recycling hub has opened in which of the following cities? (Marks: 0)

Answer: Dubai

289. Which country is hosting the 2nd World Integrated Medicine Forum (WIMF-2019)? (Marks: 0)

Answer: India

290. Which state government has declared Pakke Paga Hornbill Festival (PPHF) as the “State Festival”?

Answer: Arunachal Pradesh

291. What is the India’s rank at the 2019 US Chambers International IP Index?

Answer: 36 th

292. What is the theme of the Asia LPG 2019 Summit?

Answer: LPG - Energy for LIfe

293. Which Indian Historian has won the 2019 Dan David Prize?

Answer: Sanjay Subrahmanyam

294. The Integrated Large Scale Eri Farming has been launched in which north-eastern state of India under NERTPS?

Answer: Arunachal Pradesh

295. Which Indian politician has authored the book “India in Distress”?

Answer: Mamata Banerjee

296. The Centre of Excellence for European Union Studies in India (CEEUSI) has been inaugurated in which of the following universities?

Answer: JNU

297. ലോറസ് സ്പോർട്സ് വേൾഡ് ബ്രേക്ക്‌ത്രൂ ഓഫ് ദ ഇയർ അവാർഡ് 2020 നേടിയ സൈക്കിളിസ്റ് ?

Answer: ഈഗൻ ബെർണൽ

298. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും ദൈർഘ്യമേറിയ കേന്ദ്ര ബഡ്ജറ്റ് അവതരിപ്പിച്ചത്?

Answer: നിർമ്മല സീതാരാമൻ

299. അക്ഷരമ്യൂസിയം പദ്ധതി നിലവിൽ വരുന്നത്

Answer: കോട്ടയം

300. Which new Windows operating system has been officially launched by Microsoft?

Answer: Windows 11

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.