Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 2

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 2 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
21. Which state government has launched a farmer engagement App named ‘Jai Kisaan’ for the benefit of the farmers of the state?

Answer: Goa

22. Which Indian organisation has designed and build the Dr APJ Abdul Kalam memorial?

Answer: Defence Research and Development Organisation (DRDO)

23. Whiich union ministry has bagged the award for best implementation of E-office?

Answer: Ministry of Drinking Water and Sanitation

24. India will tie up with which two countries to develop a new pollution-forecast system?

Answer: Japan and United Kingdom

25. Who has been chosen for the first-ever Kesari Media Award?

Answer: T J S George

26. Who has been appointed new director of Bhabha Atomic Research Centre (BARC)?

Answer: Ajit kumar mohanty

27. Erode turmeric, which recently got GI tag, is associated to which of the following states?

Answer: Tamil Nadu

28. In which Country after nearly five years of military rule going to hold elections?

Answer: Thailand

29. Which technology giant has launched India-specific tools to boost election engagement? (Marks: 0)

Answer: Facebook

30. Who has become the Pakistan's first Hindu woman judge?

Answer: suman kumari

31. INF Treaty, which is in news recently, is in between which of the following countries?

Answer: United States & Russia

32. What is the theme of the 30th National Road Safety Week (NRSW-2019)?

Answer: Sadak Suraksha - Jeevan Raksha

33. Which Indian-origin prof has been appointed director of South Africa's Nelson Mandela School of Public Governance?

Answer: Faizel Ismail

34. The researchers of which country has developed the first ant-like walking robot without GPS?

Answer: France

35. Namvar Singh, who passed away recently, was the renowned writer of which language?

Answer: Hindi

36. Rome Statute, sometimes seen in news, is related to which of the following organizations?

Answer: International crimanal court

37. National Museum of Indian Cinema recently inaugurated in which city

Answer: Mumbai

38. സംസ്ഥാനത്ത് മൂന്ന് മുതൽ ആറ് വയസുവരെയുള്ള കുട്ടികൾക്കായുള്ള വനിതാ ശിശുക്ഷേമ വകുപ്പിന്റെ വിനോദ വിജ്ഞാന പരിപാടി

Answer: കിളി കൊഞ്ചൽ

39. 2021 ഏപ്രിലിൽ അന്തരിച്ച ബൽബീർ സിംഗ് ജൂനിയർ ഏത് കായിക ഇനവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?

Answer: ഹോക്കി

40. 2020 ജനുവരി 17ന് ഐ.എസ്.ആര്‍.ഓ വിക്ഷേപിച്ച വാര്‍ത്താവിനിമയ ഉപഗ്രഹം?

Answer: ജി.സാറ്റ്- 30

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.