Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. To which state the world bank has agreed to provide a subsidy to buy 130 electric buses?

Answer: West Bengal

102. On July 22, 2017, which country sent its first uranium shipment to India for testing purposes ahead of possible commercial sales?

Answer: Australia

103. Who is appointed as new FTII (Film and Television Institute of India) chairman?

Answer: Actor Anupam Kher

104. The Central Council for Research in Ayurvedic Sciences (CCRAS) has developed a coded drug AYUSH QOL-2C for cancer patients. Where is the headquarters of CCRAS?

Answer: A] New Delhi

105. According to World Health Organization (WHO), which sexually-transmitted infection is becoming much harder, and sometimes impossible, to treat owing to antibiotic resistance?

Answer: Gonorrhea

106. Beresheet spacecraft, which is in news recently, is from which country?

Answer: Israel

107. Which Indian economist is the recipient of the Yaswantrao Chavan National Award 2018?

Answer: Raghuram rajan

108. International Human Solidarity Day is observed on?

Answer: December 20

109. India’s first Global Skills Park will be set up in which state?

Answer: Madhya Pradesh

110. Sharda corridor plan, which is in news recently, is related to which of the following countries? (Marks: 0)

Answer: Pakistan

111. Which city is the venue of the ICT Academy Bridge 2019 conference?

Answer: Chennai

112. Which of the following schemes has been launched by Union HRD ministry for providing industry apprenticeship opportunities?

Answer: shreyas

113. First Hindi Film to be screened in Saudi Arabia

Answer: Gold

114. The nobel prize for literature 2018 won by

Answer: None of these

115. 2020ലെ ദേശീയ ശാസ്ത്രദിനത്തിന്റെ പ്രമേയ വിഷയമെന്തായിരുന്നു?

Answer: Women in Science

116. 2019 ലെ വ്യാസ സമ്മാൻ പുരസ്കാര ജേതാവ്?

Answer: നസ്രിയ ശർമ

117. ഗ്രാമപ്രദേശങ്ങളിലെ കോവിഡ് പ്രതിരോധ പ്രവര്‍ത്തനങ്ങളെ പ്രോത്സാഹിപ്പിക്കുന്നതിന് . 'കോവിഡ് മുക്ത ഗ്രാമം' എന്ന പേരില്‍ മത്സരം സംഘടിപ്പിക്കാൻ തീരുമാനിച്ച സംസ്ഥാനം

Answer: മഹാരാഷ്ട്ര

118. Oscar 2021 - Best Animated Feature Film?

Answer: Soul

119. എല്ലാ സര്‍ക്കാര്‍ സ്‌കൂളുകളിലെയും ഊര്‍ജ്ജ ഓഡിറ്റ് പൂര്‍ത്തിയാക്കുന്ന ആദ്യ നിയമസഭ മണ്ഡലം

Answer: കാട്ടാക്കട

120. 15 മത് കേരള നിയമസഭയിലെ ഏറ്റവും പ്രായം കൂടിയ സ്ഥാനാർഥി?

Answer: പി ജെ ജോസഫ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.