Kerala PSC Science Questions and Answers 1

This page contains Kerala PSC Science Questions and Answers 1 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. DNA ഫിംഗർ പ്രിന്റിങിന്റെ ഉപജ്ഞാതാവ്

Answer: അലക് ജഫ്രി

2. സൂര്യനിൽ നിന്ന് പ്രകാശം ഭൂമിയിലെത്താൻ വേണ്ട സമയം?

Answer: 8 മിനിട്ട് 20 സെക്കന്റ്

3. കലോണിംഗ് കുതിര

Answer: പ്രോമിത്യ

4. .The RPM of driving wheel is:

Answer: Vehicle speed /Wheel circumference

5. The total number of districts of Kerala having sea one of their boundaries is?

Answer: 9

6. Which of the following is not a valid data type in Excel?

Answer: Character

7. ----------- means audit pays surprise visit to client office and surprise checking on certain important items

Answer: None of the above

8. ------- is the process whereby individuals decide what, when, where, how, and from whom to purchase goods and services

Answer: Consumer behaviour

9. Select the correct form:

Answer: Dated 22nd March, 2014

10. Who among the following is appointed as the Goodwill Ambassador of UNICEF, South Asian Zone ?

Answer: Amir Khan

11. The Philosophy of Brahmananda Sivayogi known as

Answer: Anantha Matham

12. Which of the following special function keys allow the content in cells ?

Answer: Return

13. Micro-wave-diathermy duration for acute condition is

Answer: 5-10 min

14. Rice is produced more in ?

Answer: West Bengal

15. Which country has the largest coast line ?

Answer: Canada

16. Which country is also known as land of rising Sun ?

Answer: Japan

17. ലെന്‍സിന്‍റെ പവറിന്‍റെ യൂണിറ്റ്

Answer: ഡയോപ്റ്റര്‍

18. രക്തത്തിലെ ഹീമോഗ്ലോബിന്‍റെ നിര്‍മ്മാണത്തിന് ആവശ്യമായ ധാതു

Answer: ഇരുമ്പ്

19. ബ്രിട്ടണില്‍ സാധാരണമായി “ഫസ്റ്റ്‌ലോര്‍ഡ്‌ ഓഫ്‌ ട്രഷറി” എന്നറിയപ്പെടുന്നത്‌

Answer: പ്രധാനമന്ത്രി

20. ജ്ഞാനേന്ദ്രിയങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ട തലച്ചോറിലെ ഭാഗം

Answer: സെറിബ്രം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.