Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 4

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 4 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
61. Criticism of other religions ___________hatred and violence among Indians.

Answer: fan the flame of

62. Oh! She was treating the strange boy __________ he was her own son.

Answer: as if

63. This year monsoon has been _________ in the last two decades.

Answer: the worst

64. Choose the word which is closest to the similar in meaning to the word : knave
a. Signify
b. Dishonest person
c. Hero
d. Errant

Answer: Dishonest person

65. ……………he was ill,he attended the meeting.

Answer: Though

66. Mr.Balan Nair with his family ---------attending the party

Answer: .Is

67. Many people in India are-----------

Answer: Poor

68. The pride of the.....is the glory of God.

Answer: peacock

69. A substitute shines as bright as king until the ......comes by

Answer: King

70. Green pepper is very rich _______ vitamin C.

Answer: in

71. He left the room open, the underlined word here is

Answer: an adverb

72. Munnar is................beautiful than Thekkady

Answer: more

73. . Neither my brother nor my parents..... to the party

Answer: have come

74. My sister speaks to me (Use `never` at the appropriate place)

Answer: never speaks

75. The synonym of `enormous` is

Answer: huge

76. At least he decided to quit the job, ____.?

Answer: didn\'t he?

77. Optimist is to cheerful as pessimist is to

Answer: gloomy

78. If your friend hates women,you will call him ------

Answer: misogynist

79. Find out the wrongly spelt word:

Answer: hipocrasy

80. Somebody ________the book.

Answer: has taken

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.