Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 14

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 14 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
261. One word for ‘show in the form of a picture’ is____

Answer: depict

262. The authority turned down the proposal. The italicized phrase means ______.

Answer: rejected

263. .________goes before a fall.

Answer: pride

264. Which country was formerly known as Persia ??

Answer: Iran

265. Everyone has heard of ‘phrasal verbs’, ___?

Answer: haven’t they

266. Arbiter means:

Answer: Appointed by two parties to settle a dispute

267. .He drove the car very fast,.....?

Answer: didn\'t he

268. I _______ the examination, but my brother failed

Answer: got through

269. When he was about to be arrested he _______ the police

Answer: went for

270. Choose the meaning of the idiom ‘Bone of Contention’.

Answer: subject of dispute or quarrel

271. One who studies insects:

Answer: Entomologist

272. It is not easy to ...............the Civil Service Examination.

Answer: get through

273. Inspire of having many ——— Jack was a good man at heart

Answer: faults

274. `Mona was writing a letter to her father.` Change into passive voice

Answer: A letter was being written by Mona to her father

275. The Panchayat is constructing a community hall in our ward.Choose the correct passive form of the above sentence.

Answer: A community hall is being constructed in our ward

276. If you had asked me , i _______you with pleasure

Answer: would have helped

277. The synonym of `plethora` is _____

Answer: Abundance

278. Which of the following word is wrongly spelt ?

Answer: reverance

279. Lets go for a walk,________

Answer: shall we?

280. One who pursue pleasure as a way of life is a__________

Answer: hedonic

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.