Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 10

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 10 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
181. ___horse is a noble animal

Answer: the

182. It is impossible to separate belief _______emotion
a. from
b. for
c. to
d. with

Answer: from

183. One Word Substitution: Condition involving difficulty in reading and spelling.
a. Hypothermia
b. Dyslexia
c. Dyspepsia
d. None of these

Answer: Dyslexia

184. .I _________him seven years ago

Answer: Met

185. Select the correctly spelt word:

Answer: Courtesy

186. ‘A person who abstains from all kinds of alcoholic drinks’ is called a—

Answer: Teetotaller

187. When the boys reached the school, the bell ……………

Answer: rang

188. It’s OK. Don’t worry. You’ll ______ this.

Answer: get on

189. He speaks ________ English language fluently

Answer: an

190. Choose the phrasal verb which means ‘demand’

Answer: call for

191. Choose the opposite of ‘Debit’:

Answer: Credit

192. The plural of calf is .........

Answer: calves

193. My mother has wealth, fame,rank and power. This sentence is a ------sentence

Answer: simple

194. The passive form of `give him the book is`?

Answer: Let the book be given to him

195. The accident took place two days ...........

Answer: ago

196. what is the one word for ‘talk big’

Answer: Boast

197. 'Judicious' means

Answer: Wise

198. Plural form of `Pantry`

Answer: Pantries

199. “Horse’ is to ‘mare’ as ‘ram’ is to________

Answer: ewe

200. The woman was attacked by a ___ of wolves.
a. swarms
b. group
c. pack
d. gang

Answer: pack

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.