Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. The opposite of extravagance is ______

Answer: miserliness

102. The announcement of the results ________ awaited
a. am
b. were
c. is
d. are

Answer: is

103. Choose the incorrect part of the sentence. Much water / has flown / under / the bridge

Answer: 2

104. Rajiv Gandhi _____ Indira Gandhi as Prime Minister.

Answer: succeeded

105. The terrorists blew ....... the bridge.

Answer: up

106. It .............. since eight o'clock this morning.

Answer: has been raining

107. Robert Browning was a poet of which period in literature ?

Answer: Victorian Period

108. There is _______ water left in the pot

Answer: a little

109. Cheap products are often _________

Answer: inferior

110. Pick out the synonym of ‘whet’.

Answer: sharpen

111. _____ you touch the ceiling ?

Answer: Can

112. By the time the president came, ______ .

Answer: the inauguration had already been started

113. I ......... all the books to the library last week

Answer: returned

114. The antonym of `Alleviate`

Answer: aggravate

115. `Take the tablets before meals` said the doctor. The indirect form is?

Answer: The doctor told me to take the tablets before meals

116. Plural form of ‘Basis’

Answer: Bases

117. After the party most people were `inebriated`; only a few were .......

Answer: sober

118. English translation of the proverb: "പലതുള്ളി പെരുവെള്ളം"

Answer: Many a mickle makes a muckle

119. Only __________ students attended the class

Answer: a few

120. Choose the correct sentence.

Answer: He used to smoke, but now he’s stopped.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.