Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. I asked the porter where __________

Answer: the ticket counter was

162. All the money ______ kept in the locker.
a. are
b. is
c. were
d. have been

Answer: is

163. She sang welll, ____________

Answer: didn\'t she ?

164. Raju bought ____ flowers to decorate the hall.

Answer: bunches of

165. Choose the correct meaning for the idiom : The alpha and the omega
a. a nice act
b. Very costly items
c. assorted items
d. the beginning and the end

Answer: the beginning and the end

166. The prisoner begged ----------mercy

Answer: For

167. The Department head insisted that the absolute authority to regulate office work.

Answer: would give

168. The court .........cognisance of the criminal's words.

Answer: -took

169. Choose the correct spelt word :

Answer: Maintenance

170. The correctly spelt word below is

Answer: discrimination

171. If he resigned it would be tantamount.......admitting that he was guilty.

Answer: to

172. A few girls know his house -----?

Answer: don’t they

173. Choose the correctly spelt word

Answer: niece

174. Only ........ teachers attended the meeting

Answer: a few

175. Neither the soldiers nor their commander—— to be blamed.

Answer: is

176. He said `I must gto at once`. Change into indirect speech

Answer: He said that he had to go at once

177. Many students indulged .... malpractice

Answer: in

178. Select the correctly spelt word.

Answer: Erroneous

179. Varanasi stands on the bank of_______Ganga.

Answer: the

180. On completing his usual________he started his journey to the temple.

Answer: ablutions

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.