Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 1

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 1 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. French is the language of ______ people of France.

Answer: the

2. Spend your money carefully lest you _______________
a. should feel the pinch later
b. can feel the pinch later
c. will feel the pinch later
d. feeling the pinch later

Answer: should feel the pinch later

3. I shall be there _________ 4 pm
a. on
b. at
c. for
d. in

Answer: at

4. Either the students or their teacher________________________come

Answer: has

5. Inscription on a gravestone is called

Answer: epitaph

6. Choose the incorrect part of the sentence. Much water / has flown / under / the bridge

Answer: 2

7. The phrase "magnum opus" means :

Answer: a great composition

8. Students looked very bored _____ the lesson.

Answer: during

9. As he got older his belief in these principles did not..........

Answer: wither

10. If you were given 1 million dollars,...

Answer: what are you doing?

11. 'Judicious' means

Answer: Wise

12. Pick out the suitable collective noun. A __________ of musicians.

Answer: band

13. Ups and ...... Pick out the right pair word

Answer: downs

14. Robin always seemed such a ____.. boy.

Answer: Responsible

15. Identify the correct spelling of those given below :

Answer: maneuver

16. The antonym of ‘obstinate’ :

Answer: submissive

17. A river flows ----- its banks

Answer: between

18. You are placed under suspension until ..... orders.

Answer: Further

19. He said `I must gto at once`. Change into indirect speech

Answer: He said that he had to go at once

20. The synonym of the word "EGREGIOUS"

Answer: Exceptional

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.