Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. Yesterday ________ European called at my house

Answer: a

82. Would you mind _____ this letter
a. posting
b. posted
c. posts
d. post

Answer: posting

83. Spider is related to web ; Bee is related to _______________

Answer: Apiary

84. Necessity is the mother of ___________ .

Answer: invention

85. How long you ____________ here ?

Answer: you been waiting

86. Which is the largest city in Asia by population??

Answer: Tokyo

87. Choose the correct form of the verb to complete the sentence : Kavitha ………………… learning English since 10’o clock.

Answer: was

88. When Raju came to the class very late,the teacher asked him where....

Answer: he had been

89. Arjun had been living here ________ 5 years

Answer: for

90. A lot of vacancies ------ reported

Answer: are

91. Plural form of menu

Answer: menus

92. Time and Tide-----------for no man

Answer: Waits

93. Post with little work but high salary

Answer: Sinecare

94. Can he meet you at the office --------

Answer: if he comes at 11 O’clock?

95. It`s time we ....... the house

Answer: painted

96. ”Be abreast of something’means

Answer: Be up to date with

97. There has been no rain for the last couple of weeks,.......?

Answer: has there

98. The phrasal verb ' to give out' means

Answer: to announce

99. The synonym of impertinent

Answer: disrespectful

100. This is the man ________ purse was lost in the bus

Answer: whose

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.