Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 16

This page contains Kerala PSC English Grammar Questions and Answers 16 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
301. Radha is ____ actress.

Answer: an

302. I think I know ___ he left the job.
a. why
b. until
c. where
d. None of the above

Answer: why

303. My mother asked me _________________I had not finished the work.

Answer: why

304. .Choose the antonym of the word 'rigid'

Answer: flexible

305. A poem in the form of an addess is :

Answer: Dramatic monologue

306. She __________ succeeded if she had worked hard.

Answer: would have

307. The Supreme Court......the verdict of the High Court on the Cola Case.

Answer: overturned

308. People would spend more time at home, if

Answer: there were no restaurants.

309. Capital punishment is considered ______ ultimate punishment for any crime

Answer: the

310. Drivers must conform _____ traffic rules to avoid accidents

Answer: to

311. Identify the antonym of the underlined word : “The young gallant, Lochinvar rode in on his steed.”

Answer: coward

312. It was the peak hour of the day. ______ he had to stand in the bus.

Answer: So

313. You pose as if you _____ the master of this house:

Answer: were

314. A new ....... sweeps clean

Answer: broom

315. Choose the correct form:

Answer: Attachable

316. The only people who are interested in the film _____. to be teenagers.

Answer: seem

317. The plural of calf is .........

Answer: calves

318. Convert the sentence into direct speech . He asked if I knew who was coming.

Answer: ‘Do you know who is coming?’

319. The idiom `eat humple pie` means .........

Answer: behave humply especially in admitting error

320. Having found nothing to eat, I made an________

Answer: omelette

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.