Kerala PSC GK Questions and Answers 3

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. പാകിസ്ഥാന്റെ ദേശീയഗാനം

Answer: ക്വാമിതരാന

42. He will certainly help the poor boy (Change into passive voice)

Answer: The poor boy will be helped by him

43. വിദേശ ആക്രമണത്തിൽ കൊല്ലപ്പെട്ട ആദ്യ ഇന്ത്യൻ മുഖ്യമന്ത്രി?

Answer: ബൽവന്ത്‌റായ് മേത്ത

44. "ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിനെ ഒരു മൂന്നാംകിട ദൈവം എന്നതിലുപരി ഒരു ഓന്നാംകിട മനുഷ്യനായി കാണണം ".. എന്ന് അഭിപ്രായപ്പെട്ടത് ആര്..??

Answer: അയ്യങ്കാളി

45. ഇന്ത്യയുടെ തടാകജില്ല?

Answer: നൈനിറ്റാൾ

46. Which metal is stored in mineral oil?

Answer: Lithium

47. Luis Suárez is a professional footballer from:

Answer: Uruguay

48. Select the odd one out

Answer: Radio

49. Previous bad character of an accussed is :

Answer: Relevant,when he has been given that he has a good character

50. Who started a school at Thuruthimalikkunnu near Arpookkara for the education of children belonged to depressed class?

Answer: St.Kuriakose Elias Chavara

51. ഗാന്ധിജി ആദ്യമായി കേരളത്തിൽ എത്തിയ വർഷം

Answer: 1920

52. ഫിലോളജി എന്തുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?

Answer: ഭാഷ

53. The part of brain which help the body balance.

Answer: Cerebellum

54. ആസ്പിരിൻ കണ്ടുപിടിച്ചതാര്‌?

Answer: ഫെലിക്സ്‌ ഹോഫ്മാൻ

55. During the boot process, the — looks for the system files?

Answer: BIOS

56. The protection of women from Domestic Violence Act was passed in the year

Answer: 2005

57. Where is the headquarters of National Centre for Good Governance (NCGG)?

Answer: New Delhi

58. Which is the oldest Fort constructed by Europeans in India?

Answer: Pallipuram Fort

59. Which part of the typewriter helps to avoid the contact of the paper with oily parts of the typewriter?

Answer: Paper table

60. നിസ്സഹകരണ പ്രസ്ഥാനം പിന്‍വലിക്കാന്‍ കാരണമായ സംഭവം ഏത്

Answer: ചൗരിചൗരാ സംഭവം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.