Kerala PSC GK Questions and Answers 19

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 19 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
361. സിഗരറ്റ് ലൈറ്റിൽ ഉപയോഗിക്കുന്ന വാതകം?

Answer: Butane

362. ഭൂമിയ്ക്ക് സമീപത്തുകൂടി കടന്നുപോകുന്ന ചിഹ്നഗ്രഹം ?

Answer: ഫ്ലോറൻസ്

363. ഗിന്നസ് റെക്കാഡിൽ ഇടം നേടിയതെലങ്കാനയിലെ ഉത്സവം ?

Answer: ബതു കമ്മ

364. ഭൂസമരം നടന്ന ചെങ്ങറ ഏത് ജില്ലയിലാണ്?

Answer: പത്തനംതിട്ട

365. Which planet is known as the red planet?

Answer: Mars

366. In which year did the Congress Party form the Government under the British Rule?

Answer: 1937

367. Untouchability is abolished under:

Answer: Article 17

368. Which of the following is not an output device?

Answer: Scanner

369. The normal temperature of water under running of an engine is:

Answer: 700 to 900C

370. . In which district is Lokanarkav situated?

Answer: Kozhikode

371. Name the Scorpene class submarine recently handed over the Indian Navy?

Answer: INS Kalvari

372. Njanodayam at Eda Kochi was founded by

Answer: Pandit Karuppan

373. One who is driven to the wall__ എന്ന വാക്യത്തിന്റെ അർത്ഥം

Answer: ഗതികെട്ടവൻ

374. C.M.S. Press, the first printing press in Kerala was established by :

Answer: Benjamine Bailey

375. Democracy in India rests on the fact that?

Answer: People have right to choose and change the Govt.

376. Who is the founder of Facebook?

Answer: Mark Zuckerberg

377. Describe a material that transmits light without diffusion or scattering

Answer: Transparent

378. yellow എന്നതിനെ BVOOLD എന്നും red എന്നതിനെ IVW എന്നും എഴുതിയാല്‍ black എന്നത് എങ്ങനെയെഴുതാം

Answer: YOZXP

379. .Sam is very good—Mathematics

Answer: At

380. The more prominent of the early cultures in South America

Answer: Chavian

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.