Kerala PSC GK Questions and Answers 14

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 14 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
261. Father of Political Science?

Answer: Aristotle

262. The state sprawls over the Western Himalayas and the Karakoram Mountains. It is the most northerly and mountainous state of India . This refers to the state of

Answer: Jammu & Kashmir

263. An artificial environment that is created with software and present to the user in such a way that the user accept it as a real environment

Answer: Virtual reality

264. In a rectangle length is greater than its breadth by 4 cm. Its perimeter is 20 cm. Then what is its area?

Answer: 21

265. മെന്‍ലോ പാര്‍ക്കിലെ മാന്ത്രികന്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ആരാണ് ? *

Answer: എഡിസന്‍

266. Which of the following is NOT a fundamental right?

Answer: Right to property

267. In India, percentage of nuclear energy produced is

Answer: 50 percent

268. Find out the correct alternative with the series.K4J3RPQ2TV3A3

Answer: K4J3RPQ2TV3A3

269. World environment day is on:

Answer: June 5

270. Thomas Cup is associated with which game ?

Answer: Badminton

271. പുലയരുടെ രാജാവ് എന്ന അയ്യങ്കാളിയെ വിശേഷിപ്പിച്ചത്?

Answer: ഗാന്ധിജി (1937-ലായിരുന്നു ഗാന്ധിജി അയ്യങ്കാളിയെ സന്ദർശിച്ചത്)

272. The publication of Mathrubhumi newspaper was started from:

Answer: Kozhikode

273. Indravati is the important tributaries of which River?

Answer: Godavari

274. The first scheme of its kind meant exclusively for slum dwellers with a 100 percent _ Subsidy is

Answer: Valmiki Ambedkar Awas Yojana _2001 (VAMBAY)

275. he first cyber police station in Kerala was inagurated in:

Answer: 2009

276. Microsofit word is an example of

Answer: application software

277. Largest producer of Bauxite in the world is

Answer: Australia

278. സിംലിപാല്‍ ബയോസ്ഫിയര്‍ റിസര്‍വ്വ് ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്

Answer: ഒഡീഷ

279. 1956-ല്‍ ലക്ഷദ്വീപ് കേന്ദ്രഭരണ പ്രദേശമായി പ്രഖ്യാപിച്ചപ്പോള്‍ ആസ്ഥാനമായിരുന്നത്

Answer: കോഴിക്കോട്

280. ആദ്യ e സാക്ഷരത പഞ്ചായത്ത്

Answer: ശ്രീകണ്ടാപുരം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.