Kerala PSC GK Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. കേരളത്തില്‍ എത്ര നദികള്‍ ഉണ്ട് ?

Answer: 44

202. Navy day is celebrated on

Answer: 4th December

203. Name the Social Reformer who became the member of Srimulam Praja Sabha?

Answer: Ayyankali

204. The​ ​area​ ​reserved​ ​for​ ​the​ ​welfare​ ​of​ ​wild​ ​life​ ​is​ ​called

Answer: National pak

205. An​ ​area​ ​legally​ ​reserved​ ​for​ ​wild​ ​life​ ​in​ ​its​ ​natural​ ​surroundings​ ​is

Answer: Sanctuary

206. Drain of wealth theory was propounded by:

Answer: Dadabhai Naoroji

207. .Who was appointed as Sub Collector of Thalassery to suppress the revolt of Pazhassi Raja

Answer: T.H.Baber

208. എസ്.എൻ.ഡി.പി. യോഗ ത്തിന്റെ ഇപ്പോഴത്തെ മുഖപത്രം?

Answer: യോഗ നാദം

209. Which of the following is correct?

Answer: Arrest by a private person is justified on special circumstances and is for public interest

210. What is the theme of the 2017 World Population Day (WPD)?

Answer: Family Planning- Empowering People, Developing Nations

211. Viscosity is:

Answer: Property of the oil

212. Which of the following is known as the lungs of Nature?

Answer: Rainforest

213. Which one of the following is a word processing software?

Answer: .MS WORD

214. Bal Swachhta mission was launched on

Answer: 2014 Nov 14

215. A train crosses a platform of length 100m is 30 seconds and a man is 15 sec

Answer: 100m

216. The first joint sitting of Indian Parliament was constituted in

Answer: 1961

217. Which team was the opponent of Chile in Copa America Final 2015?

Answer: Argentina

218. Whose Samadhi is situated at Panmana?

Answer: Chattampi Swamikal

219. Who founded 'Samatva Samajam' one of the earliest social organization of Kerala?

Answer: Vaikunta Swami

220. The Governor General who introduced Subsidiary Alliance System?

Answer: Lord Wellesly

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.