Kerala PSC GK Questions and Answers 4

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 4 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
61. Erogtism occurs due to

Answer: Claviceps fusiformis

62. മഴക്കാടുകള്‍ എന്നാല്‍ എന്താണ് ?

Answer: ഉഷ്ണമേഖലയിലെ നിത്യഹരിത വനങ്ങള്‍

63. Internet piracy occurs

Answer: A software is downloaded from the Internet

64. A mouse connected to parallel interface is called

Answer: Bus mouse

65. കായംകുളം താപവൈദ്യുത നിലയത്തിൽ ഉപയോഗിക്കുന്ന ഇന്ധനം ?

Answer: നാഫ്ത്ത

66. The preamble of the constitution was amended for the first time by which amendment?

Answer: 42

67. The expanded form of N.C.E,R.T. is

Answer: National Council of Educational Research and Training

68. Choose the most acceptable sentence from the brackets:

Answer: She is greedy as well as dishonest

69. Which of the following is wrongly spelt?

Answer: Receipt

70. 1992 എന്ന വര്‍ഷത്തില്‍ ഫെബ്രുവരി, മാര്‍ച്ച്, ഏപ്രില്‍ മാസങ്ങളില്‍ ആകെ എത്ര ദിവസങ്ങള്‍ ഉണ്ട് ?

Answer: 90

71. The minimum wages act was passed in

Answer: 1948

72. India’s first solar-powered 1600 HP DEMU train has launched from which railway station?

Answer: Safdarjung railway station

73. The Unit of power is

Answer: Watt

74. Who called Narayana Guru as ‘Periya Swami’?

Answer: Dr. Palpu

75. Who is known as the father of Islamic renaissance in Kerala?

Answer: Vakkom Maulavi

76. Which is the first Co-operative Societies Act in India

Answer: The Co-operative Societies Act, 1904

77. The world's first Salt-tolerant Plant Garden is located at:

Answer: Tarnilnadu

78. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും പ്രധാനപ്പെട്ട റാബി വിള ഏത്

Answer: ഗോതമ്പ്

79. 3 സംസ്ഥാനങ്ങള്‍ക്കുളളിലായി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന കേന്ദ്രഭരണ പ്രദേശം

Answer: പുതുച്ചേരി

80. ബീഹാറിന്റെ ദുഃഖം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: കോസി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.