Kerala PSC GK Questions and Answers 8

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. The first general election conducted in Independence India on?

Answer: 1952

142. *കൊങ്കൺ* റെയിൽവേയുടെ ആസ്ഥാനം?

Answer: *ബേലാപ്പുർ ഭവൻ*

143. ബോംബെ ബോംബർ എന്നറിയുന്ന ക്രിക്കറ്റർ?

Answer: സച്ചിൻ

144. The President of India must have completed the age of–

Answer: 35 years

145. Which part of the Coco tree is the source of natural chocolate flavour?

Answer: Seeds

146. Natural​ ​system​ ​of​ ​classification​ ​was​ ​proposed​ ​by- botanists

Answer: Swedish

147. The​ ​youngest​ ​mountain​ ​range​ ​in​ ​the​ ​world​ ​is​ ​the

Answer: Himalayas

148. PMRY is primarily to assist which group?

Answer: Educated Unemployed youth

149. In which state’Annapurna Rasoi Programme’to provide quality meal at cheap price to weaker sections of people was launched?

Answer: Rajasthan

150. Water pipes burst in severe winter at hill stations because:

Answer: Water in the pipe expands on freezing

151. 1883 ൽ ഇൽബർട്ട് ബിൽ (ബ്രിട്ടീഷുകാരെ വിചാരണ ചെയ്യാൻ ഇന്ത്യൻ ജഡ്ജിമാരെ അനുവദിക്കുന്ന നിയമം) പാസ്സാക്കിയ വൈസ്രോയി?

Answer: റിപ്പൺ പ്രഭു

152. ഭൂമിയുടെ ഏറ്റവും ഉയർന്ന കരഭാഗം?

Answer: എവറസ്റ്റ്

153. Who expounded the concept of ‘Aananthajathi’?

Answer: Brahmananda Sivayogi

154. 4 ദിവസം കൊണ്ട്‌ C ചെയ്യുന്ന ജോലി A 3 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും .6 ദിവസം കൊണ്ട്‌ c ചെയ്യുന്ന ജോലി B 5 ദിവസംകൊണ്ട് ചെയ്യും .18 ദിവസം കൊണ്ട്‌ A ചെയ്യുന്ന ജോലി B തനിയെ എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും?

Answer: 20

155. The smallest number which if devided by 9,12, and 16, each time 5 remains. The number is ______

Answer: 149

156. The term `elements` was coined by?

Answer: Robert Boyle

157. On which wheel Back spacer pawl works?

Answer: Escapement wheel

158. തുടർച്ചയായി ഏറ്റവും കൂടുതൽ കാലം കേരളമുഖ്യമന്ത്രിയായിരുന്ന വ്യക്തി

Answer: സി അച്യുതമേനോൻ

159. Hindustan Newsprint Factory is situated at?

Answer: Velloor

160. കേരളത്തിലെ മിസ്റ്റിക് കവി ആര്?

Answer: ജി.ശങ്കരക്കുറുപ്പ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.