Kerala PSC GK Questions and Answers 7

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 7 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
121. കേരളവുമായി ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ അതിര്‍ത്തി പങ്കിടുന്ന സംസ്ഥാനം ഏത് ?

Answer: തമിഴ്നാട്

122. Consider the following statements with respect to Nano Missile developed by Indian student. I. It was developed by Dacharla Panduranga Rohith, a student of Chennai's SRM University. II. It is 2 cm long and can fly by burning the red phosphorus. Which of the following statement(s) is/are correct?

Answer: Only I

123. സൗരയൂഥത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ രണ്ടാമത്തെ ഉപഗ്രഹം?

Answer: ടൈറ്റൻ

124. ബേക്കല്‍ കോട്ട സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല ? *

Answer: കാസര്‍ഗോഡ്‌

125. Yellow​ ​complexion,Medium​ ​stature,Oblique​ ​eye​ ​with​ ​an​ ​epicanthic fold​ ​is​ ​the​ characteristic​ ​feature​ ​of:

Answer: Mengoloid

126. ഇന്ത്യയിൽ ഏറ്റവും കുറവ് ജനസാന്ദ്രതയുള്ള സംസ്ഥാനം

Answer: അരുണാചൽ പ്രദേശ് ( 17/ ച.കി.മീ )

127. Synonym of delight is:

Answer: joy

128. The President of India is elected by the votes of the members of:

Answer: Houses of Parliament and also of State Assemblies

129. “Vanar Sena” which participated in freedom struggle of India was led by?

Answer: Indira Gandhi.

130. In which one of the following medium, sound has maximum speed?

Answer: Iron

131. 'ഐക്യനാണയ സംഘം' എന്ന പേരിൽ ബാങ്ക് ആരംഭിച്ച നവോത്ഥാന നായകൻ?

Answer: വാഗ്ഭടാനന്ദൻ

132. .പ്രീതി വിവാഹവും പ്രീതിഭോജനവും (മിശ്ര വിവാഹവും മിശ്രഭോജനവും) സംഘടിപ്പിച്ചതാര്?

Answer: വാഗ്ഭടാനന്ദൻ

133. Speed of a swimmer when moving in the direction perpendicular to the direction of the current is 16 km/h, speed of the current is 3 km/h. So the speed of the swimmer against the current will be (in km/h):

Answer: 10

134. Which country has renamed part of the South China Sea as the North Natuna Sea?

Answer: Indonesia

135. Old name of Kottackal

Answer: Venkatakota

136. Factory __________ was increased 20%.

Answer: productivity

137. Many cyber crimes come under the Indian Penal Code. Which one of the following is an example?

Answer: All of these

138. Second Ezhava Memorial in 1990’s was submitted to?

Answer: Lord Curson

139. Father of Information Theory

Answer: Claude Shannon

140. Cultural capital of Kasargod

Answer: Nileshwaram

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.