Kerala PSC GK Questions and Answers 32

This page contains Kerala PSC GK Questions and Answers 32 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
621. CLR stands for

Answer: Common Language Runtime

622. സാക്ഷരതാ നിരക്ക് ഏറ്റവും കൂടിയ ജില്ല ? *

Answer: പത്തനം തിട്ട

623. കേരളത്തില്‍ യഹൂദരുടെ ആരാധനാലയം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന സ്ഥലം ?

Answer: മട്ടാഞ്ചേരി

624. The Architect of Cochin Sea Port was :

Answer: Robert Bristo

625. In 2010, United Nations Climate change conference was held at:

Answer: Cancun, Mexico

626. Interest for money in the S.B.A/c is calculated today on a :

Answer: Daily basis

627. Military operation against the Islamic State of Iraql and Levant(ISIL)is known as

Answer: Operation Inherent Resolve

628. .The Chairperson and members of National Commission for Women shall hold office for period of

Answer: 3 years

629. Present ages of Kiran and Syam are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Syam's present age in years?

Answer: 24

630. ഇന്ത്യയിൽ നാവിക കലാപം നടന്നത് ഏത് വർഷം

Answer: 1946

631. The World Sports Journalist Day (WSJD) is observed on which date?

Answer: July 2

632. BACD is coded as 2134, what would HFEG stands for:

Answer: 8657

633. .’Flower’is related to Petal in the same way as’Book’is related to:

Answer: Page

634. ________is not a web browser

Answer: Netscape Composer

635. She is------colleague of mine:

Answer: A

636. Look at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?

Answer: 162

637. ILO

Answer: Intenational Labour Organization

638. പാവപ്പെട്ടവൻറെ മത്സ്യം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്-

Answer: ചാള

639. .ത്രിതല പഞ്ചായത്ത് രാജ് സംവിധാനത്തിന്റെ ഏറ്റവും താഴത്തെ ഘടകം?

Answer: ഗ്രാമപഞ്ചായത്ത്

640. ഡെൻമാർക്ക് ഈസ്റ്റ് കമ്പനി രൂപീകൃതമായ വർഷം?

Answer: 1616

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.